Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που τα είχε όλα, Τότεναμ και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2 στο «Τότεναμ Στέιντιουμ», σε αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική της Premier League.

Αποτέλεσμα που μάλλον δεν άφησε ικανοποιημένη καμία από τις δυο ομάδες που ήταν και «χτυπημένες» από τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Μάλιστα, ο 19χρονος Τάιλερ Μόρτον έκανε ντεμπούτο στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ, έχοντας γεννηθεί μόλις δέκα ημέρες έπειτα από το επίσημο επαγγελματικό ντεμπούτο του παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή, 35χρονου Τζέιμς Μίλνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άκρως χορταστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι «ρεντς» ξεκίνησαν με δύο καλές ευκαιρίες από τους Ρόμπερτσον και Αλεξάντερ-Άρνολντ, αλλά οι «σπερς» αντέδρασαν. Κι αν ο Κονατέ πρόλαβε τον Κέιν στο 12’, δε συνέβη το ίδιο και στο επόμενο λεπτό.

Ο διεθνής Άγγλος φορ πήρε την κάθετη πάσα του Εντομπελέ και πλάσαρε τον Άλισον για το 1-0, στο πρώτο του εντός έδρας γκολ στο φετινό πρωτάθλημα – χρειάστηκε 788 αγωνιστικά λεπτά.

Έχοντας το μομέντουμ, η Τότεναμ σπατάλησε δύο καλές ευκαιρίες με τον Σον ενώ ο Άλισον απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Άλι στο ημίωρο. Και οι γηπεδούχοι «πλήρωσαν» τις χαμένες ευκαιρίες, με τον Ντιόγκο Ζότα να ισοφαρίζει στο 35’ με κεφαλιά, έπειτα από τη σέντρα του Ρόμπερτσον. Κι αν δεν ήταν ο Γιορίς, η Λίβερπουλ θα είχε κάνει την ανατροπή από το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο δεν είχε ρυθμό, ωστόσο στο 69ο λεπτό έγινε η φάση του ματς. Ο Άλι βρέθηκε φάτσα με τον Άλισον, φάνηκε να σπρώχνεται από τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, με την μπάλα να φτάνει στον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ.

Αυτός έκανε γρήγορα το βολέ, ο Γιορίς πρόλαβε τον Σαλάχ, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Αλεξάντερ-Άρνολντ βρήκε τον Άντριου Ρόμπερτσον που με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-2. Νέες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για χέρι του Σαλάχ στη φάση του γκολ, πέρασαν και δεν… ακούμπησαν τον διαιτητή Πολ Τίρνεϊ.

Ωστόσο, η Τότεναμ βρήκε γρήγορα απάντηση. Ας είναι καλά ο Άλισον που έκανε κακή εκτίμηση κι έδωσε την ευκαιρία στον Χονγκ-Μιν Σον να κάνει σε κενή εστία το 2-2 στο 74’.

Τα δεδομένα άλλαξαν και πάλι τρία λεπτά αργότερα, με τον Ρόμπερτσον να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα, έπειτα από τη χρήση του VAR, για σκληρό φάουλ στον Έμερσον. Ο Κώστας Τσιμίκας μπήκε στο ματς στο 82’ στη θέση του Μανέ, δέχθηκε και κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Λιντς-Άρσεναλ 1-4

(75΄πεν. Ραφίνια – 16΄, 29΄ Μαρτινέλι, 42΄ Σάκα, 84΄ Σμιθ-Ρόου)

Γουλβς-Τσέλσι 0-0

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 0-4

(5΄ Ντίας, 27΄ Κανσέλο, 63΄ Μαχρέζ, 90΄ Στέρλινγκ)

Τότεναμ-Λίβερπουλ 2-2

(13’ Κέιν, 74’ Σον – 35’ Ζότα, 69’ Ρόμπερτσον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπράιτον αναβολή

Σαουθάμπτον-Μπρέντφορντ αναβολή

Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας αναβολή

Γουέστ Χαμ-Νόριτς αναβολή

Άστον Βίλα-Μπέρνλι αναβολή

Έβερτον-Λέστερ αναβολή

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

Μάντσεστερ Σίτι 44

Λίβερπουλ 41

Τσέλσι 38

Άρσεναλ 32

Γουέστ Χαμ 28 -17αγ.

Μάντσεστερ Γιουν. 27 -16αγ.

Τότεναμ 26 -15αγ.

Γουλβς 25

Λέστερ 22 -16αγ.

Άστον Βίλα 22 -17αγ.

Κρίσταλ Πάλας 20 -17αγ.

Μπρέντφορντ 20 -16αγ.

Μπράιτον 20 -16αγ.

Έβερτον 19 -17αγ.

Σαουθάμπτον 17 -17αγ.

Λιντς 16

Γουότφορντ 13 -16αγ.

Μπέρνλι 11 -15αγ.

Νιούκαστλ 10

Νόριτς 10 -17αγ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης