Τον θαυμασμό του προς τον Λουίς Σουάρες εξέφρασε ο Ιταλός αμυντικός, Τζόρτζιο Κιελίνι, που τον είχε δαγκώσει στη διάρκεια αγώνα του Μουντιάλ 2014, όπως αναφέρει στην αυτοβιογραφία του ο έμπειρος παίκτης της Γιουβέντους.

Ο στράικερ της Ουρουγουάης, ο οποίος γλίτωσε την τιμωρία στη διάρκεια της αναμέτρησης των εθνικών ομάδων, τιμωρήθηκε αργότερα με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων μηνών συν εννέα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κιελίνι, πάντως, υποστηρίζει ότι δεν νιώθει καμία απέχθεια προς το πρόσωπό του: «Η στρατηγική είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Δεν θα το έλεγα παράνομο. Για να ξεπεράσεις έναν αντίπαλο, πρέπει να φερθείς έξυπνα», είπε ο αρχηγός της «Γιουβε» στο βιβλίο με τον τίτλο «Io Giorgio».

«Θαυμάζω την πονηριά του» πρόσθεσε και συνέχισε: «Εάν την χάσει, θα γίνει ένας κοινός επιθετικός». Είπε ακόμη ότι εκείνη την ημέρα δε συνέβη τίποτα περίεργο στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Μάρκαρα τον Καβάνι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ένας ακόμη παίκτης που είναι δύσκολο να τον εξουδετερώσεις και που δεν καταφέραμε να συγκρατήσουμε», παραδέχθηκε. «Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι με είχαν δαγκώσει στον ώμο. Συνέβη απλά, αλλά αυτή είναι η στρατηγική στη μάχη χέρι με χέρι, εάν μπορώ να το πώ έτσι, και μένα το ίδιο. Εκείνος κι εγώ μοιάζουμε και μου αρέσει να αναλαμβάνω το μαρκάρισμα επιθετικών σαν κι αυτόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης