Η Νάπολι για 6η φορά στην ιστορία της είναι Κυπελλούχος Ιταλίας, καθώς επικράτησε 4-2 της Γιουβέντους στα πέναλτι στον τελικό του «Ολίμπικο». Μετά το 0-0 στα 90 λεπτά, όπου είχε δύο δοκάρια, ήταν πιο ψύχραιμη στη ρώσικη ρουλέτα από την άσπρη βούλα.

Η Γιουβέντους ξεκίνησε δυναμικά, αλλά δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσει την άμυνα της Νάπολι και στη συνέχεια έμειναν από δυνάμεις. Οι «παρτενοπέι» από την άλλη, είχαν δοκάρια στο 24’ με τον Ινσίνιε και στο 90+3’ με τον Έλμάς μετά από κεφαλιά του Μαξίμοβιτς και την επέμβαση του Μπουφόν. Μάλιστα η τελευταία ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Ντιμπάλα νικήθηκε από τον Μέρετ στο πρώτο, ο Ντανίλο πέταξε άουτ το δεύτερο και ο Μίλικ με την εύστοχη εκτέλεση του στο τέταρτο πέναλτι, χάρισε το τρόπαιο στη Νάπολι.

Στον πάγκο για τους Κυπελλούχους έμειναν οι Μανωλάς και Καρνέζης.

Νάπολι: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (81′ Χισάι), Φαμπιάν Ρουίθ (80′ Άλαν), Ντέμε, Ζιελίνσκι (88′ Ελμάς), Καγεχόν (66′ Πολιτάνο), Μέρτενς (67′ Μίλικ), Ινσίνιε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κουαδράδο (85′ Ράμσεϊ), Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς (74′ Μπερναρντέσκι), Ματουιντί, Ντάγκλας Κόστα (66′ Ντανίλο), Ντιμπάλα, Ρονάλντο.

Οι κατακτήσεις:

13: Γιουβέντους

9: Ρόμα

7: Ίντερ, Λάτσιο

6: Φιορεντίνα, Νάπολι

5: Τορίνο, Μίλαν

4: Σαμπντόρια

3: Πάρμα

2: Μπολόνια

1: Αταλάντα, Τζένοα, Βάντο, Βενέτσια, Βιτσέντζα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης