Μία είδηση-«βόμβα» έσκασε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο το βράδυ της Πέμπτης, καθώς ο Λιονέλ Μέσι αποχωρεί από το σπίτι του. Φεύγει από την Μπαρτσελόνα, της οποίας αποτελεί τη ζωντανή της ιστορία.

Η ομάδα της Βαρκελώνης ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον Αργεντινό αστέρα, επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό δημοσίευμα της «Marca», το οποίο μας είχε προϊδεάσει αυτήν την εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σχετική τους ανακοίνωση οι «μπλαουγκράνα» αναφέρουν ότι αρχικά υπήρχε συμφωνία με τον Λιονέλ Μέσι για την ανανέωση του συμβολαίου του, ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί λόγω της οικονομικής ασφυξίας των Καταλανών.

Πιο συγκεκριμένα,λόγω αυτής, οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσαν να υπογράψουν νέο συμβόλαιο με τον Αργεντινό και οι όροι του να είναι συμβατοί με τον μισθολογικό περιορισμό που επέβαλε στον σύλλογο η ισπανική λίγκα, λόγω των δυσβάστακτών χρεών του.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση των «μπλαουγκράνα»:

«Παρά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Μπαρτσελόνα και του Μέσι και με σαφή πρόθεση και των δύο μερών να υπογράψουν νέο συμβόλαιο την Πέμπτη, δεν θα είναι δυνατή η επισημοποίηση λόγω οικονομικών και διαρθρωτικών εμποδίων των κανονισμών της ισπανικής Λίγκας.

Αντιμέτωπος με αυτήν την κατάσταση, ο Λιονέλ Μέσι δεν θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα. Και οι δύο πλευρές λυπούνται βαθιά που τελικά οι επιθυμίες τόσο του παίκτη όσο και του συλλόγου δεν μπορούν να εκπληρωθούν.

Η Μπάρτσα θα ήθελε να ευχαριστήσει τον παίκτη για τη συμβολή του στην επέκταση του θεσμού και του εύχεται ό, τι καλύτερο στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή».

 

Το χρονικό των διαπραγματεύσεων

Υπενθυμίζεται ότι ο Λιονέλ Μέσι ήταν ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του με άλλους συλλόγους, αφού το συμβόλαιό του με τους Καταλανούς έχει ολοκληρωθεί από τα τέλη Ιουνίου.

Ο πρόεδρος Ζοάν Λαπόρτα και τα μέλη της διοίκησης δεν σταματούσαν να υποστηρίζουν την πρόθεσή τους να παραμείνει ο παίκτης στο «Καμπ Νόου», ενώ τα τελευταία 24ωρα τα ισπανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι οι δύο πλευρές είχαν φτάσει σε οριστική συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής προσπάθησε να φύγει από την «ομάδα της καρδιάς του» τον Αύγουστο του 2020, ζητώντας από το σύλλογο να αποχωρήσει εξαιτίας της ρήξης των σχέσεών του με τον τότε διοικητικό ηγέτη του συλλόγου Ζόζεπ μαρία Μπαρτομέου, ωστόσο, ο «διάδοχός» του, Ζοάν Λαπόρτα, τον έπεισε να μείνει.

Από τα 13 του στην «Μπάρτσα»

Ο Λιονέλ Μέσι εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της «Μπαρτσα» σε ηλικία 13 ετών και εξελίχθηκε στον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου και ρέκορντμαν συμμετοχών με 672 γκολ και 305 ασίστ σε 778 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Στην πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα» έκανε ντεμπούτο το 2004 και έκτοτε σήκωσε με τον σύλλογο της Βαρκελώνης 10 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 7 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 4 Champions League, 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

 

 

 Συνέντευξη Τύπου ο Λαπόρτα το πρωί της Παρασκευής

Ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου θα παρουσιαστεί το πρωί της Παρασκευής (6/08, 12:00 ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που δεν επέτρεψαν στο σύλλογο ν΄ ανανεώσει τη συνεργασία του με τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, Λιονέλ Μέσι.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν ενημερωθεί από τον σύλλογο για τη συνέντευξη Τύπου, η οποία θα γίνει χωρίς την παρουσία του Αργεντινού σταρ, όπως τουλάχιστον ανακοινώθηκε από τους «μπλαουγκράνα».

Όπερ σημαίνει ότι οι εκπροσώποι του Τύπου και εν συνεχεία ο κόσμος θα πληροφορηθούν μόνο την θέση του συλλόγου για τα αίτια του «διαζυγίου».

Και τώρα που; 

Μετά το διαζύγιο-βόμβα ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και την Μπαρτσελόνα το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: «που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αργεντινός αστέρας;».

Φαβορί για να εντάξει στο δυναμικό της τον 34χρονο άσο μοιάζει η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έχει προσπαθήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν να κάνει κάτοικο της «Πόλης του Φωτός» τον Μέσι.

Οι Γάλλοι ήταν η ομάδα που του είχε κάνει την καλύτερη οικονομική πρόταση και μάλιστα η προσφορά αυτή εξακολουθεί να ισχύει. 

Λιγότερες πιθανότητες σε σύγκριση με την Παρί για να κάνει δικό της τον Λιονέλ Μέσι έχει η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ υπάρχει πάντα και η λύση του MLS και συγκεκριμένα της Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

O διεθνής Τύπος για το διαζύγιο-«βόμβα» ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μέσι!

Παγκόσμιο «σοκ» έχει προκαλέσει στον χώρο του ποδοσφαίρου η είδηση του οριστικού «διαζυγίου» ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και στον Λιονέλ Μέσι.

Ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε, ιδιαίτερα οι οπαδοί, αλλά και οι άνθρωποι του συλλόγου κι όπως ήταν λογικό με το που ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Αργεντινού σταρ από τον σύλλογο της Βαρκελώνης οι αντιδράσεις ήταν άμεσες.

Τα ΜΜΕ παγκοσμίως χαρακτήρισαν ως «βόμβα μεγατόνων» την εξέλιξη που είχε η υπόθεση και, πλέον, άπαντες αναρωτιούνται πως θα είναι η «επόμενη μέρα» στο «Καμπ Νόου», αλλά και που θα συνεχίσει την καριέρα του ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη.

Η “Marca”, ήταν το μέσο που αποκάλυψε ότι ο Μέσι δεν θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν στη «Μπαρτσα». Μετά τη «δικαίωση» η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση ανέφερε: «Ο Μέσι αποχωρεί».

Το «TyCSports» της Αργεντινής εκφράζει τα συναισθήματα του ποδοσφαιρικού κόσμου της χώρας σχετικά με τη παραμονή του Μέσι στην Μπαρτσελόνα, γράφοντας: «Τα νέα αυτά είναι δύσκολο να τα πιστέψει κανείς. Το τέλος μίας εποχής που σημάδεψε την ιστορία του ποδοσφαίρου για πάντα».

Οι δύο εφημερίδες της Καταλονίας, «Sport» και «Mundo Deportivo» άργησαν να πάρουν θέση μετά το αποκλειστικό της Marca.

Αφότου, όμως, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του συλλόγου, η «Sport» παρουσιάζει μια φωτογραφία του Μέσι με σκυμμένο το κεφάλι να περπατά στο γήπεδο και τον τίτλο «Ο Μέσι δεν ανανεώνει».

Η «Mundo Deportivo» στο κεντρικό της θέμα έχει μια φωτό του Μέσι με τον Ζοάν Λαπόρτρα κι από πάνω γράφει: «Η Μπαρτσα ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον Μέσι».

Η άλλη μεγάλη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αργεντινής «Ole» χαρακτηρίζει το γεγονός ως «Παγκόσμια βόμβα» και προσθέτει: «Η Μπαρτσα γνωστοιποίησε ότι ο Μέσι δεν θα συνεχίσει.»

«Μέσι και Μπάρτσα έχουν πραγματικά “χωρίσει” αναρωτιέται η Equipe, ενώ το «SkySports» έχει στο βασικό του θέμα την είδηση υποστηρίζοντας: «Ο Μέσι φεύγει από την Μπαρτσελόνα», ενώ σε ανάλογο ύφος κινείται και το BBC: «Ο Μέσι αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Καταλονίας».

Από την πλευρά της η «Equipe» έγραψε: «Μέσι και Μπάρτσα, έχουν τελειώσει»;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης