Παίκτης της Μπαρτσελόνα είναι με κάθε επισημότητα πλέον ο Αντουάν Γκριεζμάν.

Οι «μπλαουγκράνα» κατέβαλαν στην Ατλέτικο Μαδρίτης το ποσό των 120 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούσε στη ρήτρα αποδέσμευσης του Γάλλου άσου και ανακοίνωσαν την απόκτηση του Γάλλου στράικερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, ο 28χρονος παίκτης υπέγραψε με την ομάδα του Βαλβέρδε πενταετές συμβόλαιο, με τους Καταλανούς μάλιστα να βάζουν ρήτρα αποχώρησης 800 εκατ. ευρώ, που είναι μεγαλύτερη ακόμη κι από αυτή του Μέσι (700 εκατ. ευρώ).

Ο Γκριεζμάν στη Βαρκελώνη θα πλαισιώσει τους Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες στη «γραμμή κρούσης» των «μπλαουγκράνα», οι οποίοι θέλουν να ξεπεράσουν τις αποτυχίες της τελευταίας διετίας και να επανέλθουν στην κορυφή της Ευρώπης, διατηρώντας παράλληλα τα «σκήπτρα» στην Ισπανία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος αστέρας μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 2014 στην Ατλέτικο από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και γρήγορα εξελίχθηκε σε βασική επιθετική αιχμή των «ροχιμπλάνκος», με τους οποίους κατέκτησε ένα Europa League και ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ έφτασε έως τον τελικό του Champions League το 2016.

Σχεδόν κάθε καλοκαίρι ο Γκριεζμάν, ο οποίος κατέκτησε με την εθνική ομάδα της χώρας του το Μουντιάλ του 2018, βρισκόταν στο επίκεντρο μεταγραφικών σεναρίων, αλλά κάθε φορά έμενε στη Μαδρίτη.

Το 2017 έφτασε πολύ κοντά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποφάσισε όμως να μείνει στην Ατλέτικο όταν οριστικοποιήθηκε η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών που είχε επιβάλει στους «ροχιμπλάνκος» η FIFA.

Πέρυσι η μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα εμφανιζόταν για μήνες ως «κλεισμένη», ο ίδιος όμως δεν άνοιγε τα χαρτιά του.

Αποφάσισε, τελικά, να μείνει στη Μαδρίτη και το ανακοίνωσε μέσω ενός ντοκιμαντέρ, παραγωγής του…  Πικέ.

Τότε υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους «ροχιμπλάνκος», που τον καθιστούσε τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στην Ισπανία μετά τον Μέσι, με ρήτρα αποδέσμευσης 200 εκατ. ευρώ, η οποία όμως έπεφτε στα 120 εκατ. έπειτα από έναν χρόνο (δηλαδή την 1η Ιουλίου 2019).

Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Καταλανοί, οι οποίοι επανήλθαν και αυτήν τη φορά κέρδισαν την υπογραφή του Γάλλου, ο οποίος συμφώνησε να μειώσει τις απολαβές του, προκειμένου να μετακινηθεί σε μία ομάδα με την οποία έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει τίτλους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης