Στην αντεπίθεση περνούν οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, μετά την απόφαση της UEFA να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον τους, σχετικά με τη συμμετοχή τους στην European Super League.

Οι τρεις κορυφαίοι σύλλογοι θεωρούν άδικη απέναντί τους την κίνηση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και κάνουν λόγο για «ξεκάθαρη παραβίαση της απόφασης των δικαστηρίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά: «Η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης θέλουν να εκφράσουν την απόλυτη απόρριψή τους για τον επίμονο εξαναγκασμό που η UEFA διατηρεί έναντι τριών από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ομοίως, αυτή η στάση είναι ανησυχητική και συνιστά κατάφωρη παραβίαση της απόφασης των δικαστηρίων, τα οποία έχουν ήδη αποφανθεί προειδοποιώντας σαφώς την UEFA να μην προβεί σε ενέργειες εναντίον των ιδρυτικών συλλόγων του Super Leagueκ ενώ η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επομένως, το άνοιγμα πειθαρχικού φακέλου από την UEFA είναι εντελώς ακατανόητο και υπονομεύει άμεσα το κράτος δικαίου που εμείς οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οικοδομήσαμε δημοκρατικά. Επιπλέον, συνιστά έλλειψη σεβασμού της αρχής των δικαστηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αρχή, η Super League έχει προωθηθεί με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πάντα σε μόνιμο διάλογο με την UEFA και με σκοπό να συνεχίσει να αυξάνει το ενδιαφέρον για το άθλημα και να προσφέρει στους οπαδούς την καλύτερη δυνατή εικόνα του.

Όλα αυτά, σε ένα πλαίσιο αειφορίας και αλληλεγγύης, ειδικά στην οικονομική κατάσταση του μέγιστου κινδύνου, όπως αυτή που βιώνουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Ωστόσο, αντί να μελετήσει πώς να εκσυγχρονίσει το ποδόσφαιρο μέσω του ανοιχτού διαλόγου, η UEFA θέλει να αποσύρουμε τις νομικές διαδικασίες που αμφισβητούν το μονοπώλιό της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η Μπάρτσα, η Γιούβε και η Ρεάλ, σύλλογοι με ιστορία εκατό χρόνων, δεν θα υποχωρήσουν σε κανέναν τύπο εξαναγκασμού ή ανυπόφορης πίεσης και θα συνεχίσουν να δείχνουν τη σταθερή τους βούληση να συζητήσουν, μέσα από διάλογο και σεβασμό, τις επείγουσες λύσεις που απαιτεί ο κόσμος του ποδοσφαίρου σήμερα.

Είτε θα εκσυγχρονίσουμε το ποδόσφαιρο, είτε θα δούμε την αναπόφευκτη καταστροφή του.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης