Σε… ιστορικά επίπεδα για τη Μπαρτσελόνα, έφτασαν οι υπογραφές των μελών της στην πρόταση μομφής κατά της διοίκησης του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/10) κι αφού ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων-υπογραφών στην πλατφόρμα «Més que una Moció», από τις συνολικά 20.687 «αιτήσεις» που υποβλήθηκαν στην πρόταση μομφής, καταγράφηκαν 19.380 έγκυρες, 1.088 άκυρες, ενώ υπήρξαν και 219, που κρίθηκαν «αμφίβολες» και την Παρασκευή (9/10) το αρμόδιο συμβούλιο θα αποφανθεί αν θα επικυρωθούν ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση μομφής κατά του Μπαρτομέου υποβλήθηκε από τρεις υποψηφίους για την προεδρία της «Μπάρτσα», τους Ζόρντι Φαρέ, Βίκτορ Φοντ και Λουίς Φερνάντες Αλά, μαζί με οκτώ γκρουπ υποστηρικτών του συλλόγου.

Αυτή ήταν μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, που κατατίθεται πρόταση μομφής κατά προέδρου, αλλά είναι αντίστοιχα και η πρόταση με τις περισσότερες επιβεβαιωμένες υπογραφές στην ιστορία του κλαμπ.

Το 1998 εναντίον του Τζουζέπ Λουίς Νούνιες συγκεντρώθηκαν 6.014 υπογραφές, ενώ το 2008, συνολικά 9.473 μέλη της Μπαρτσελόνα, ψήφισαν εναντίον του τότε προέδρου Ζοάν Λαπόρτα. Όμως και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν ήταν επαρκές για να απομακρυνθεί ο επικεφαλής του συλλόγου. Κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει στην παρούσα φάση με τον Μπαρτομέου, καθότι ο αριθμός των υπογραφών είναι υπερδιπλάσιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το καταστατικό του ισπανικού συλλόγου, η διοίκηση είναι πλέον υποχρεωμένη μέσα σε διάστημα 10-20 εργάσιμων ημερών να διεξάγει ψηφοφορία μεταξύ των μελών, με ερώτημα την αποδοχή ή μη της πρότασης μομφής, ενώ για να απομακρυνθεί το νυν διοικητικό σχήμα απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων.

Βεβαίως, για να προχωρήσει η διαδικασία της πρότασης μομφής μέσω τελικής ψηφοφορίας, θα πρέπει να συναινέσουν και οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας (Γραμματεία Δημόσιας Υγείας), λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επί του παρόντος πάντως, οι αρχές δεν έχουν ανάψει «κόκκινο» και το όλο θέμα δείχνει να προχωράει προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία της ψηφοφορίας των μελών του κλαμπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης