Με δύο γκολ και μία ασίστ στη νίκη (4-1) της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Ουέσκα, γιόρτασε ο Λιονέλ Μέσι την ισοφάριση του ρεκόρ αγώνων του Τσάβι με τους Καταλανούς, φτάνοντας τα 767 παιχνίδια.

«Είναι μεγάλη τιμή να φτάσω σε αυτόν τον αριθμό παιχνιδιών με την Μπαρτσελόνα. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου που με συνόδευσαν αυτά τα χρόνια, και την οικογένεια και τους φίλους μου, που ήταν πάντα στο πλευρό μου» έγραψε ο διάσημος Αργεντινός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Το ρεκόρ αναμένεται να το καταρρίψει όταν η Μπαρτσελόνα επισκεφτεί τη Ρεάλ Σοσιεδάδ την επόμενη Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λιονέλ Μέσι, που έφτασε στην Μπαρτσελόνα, σε ηλικία 13 ετών το 2000, πριν κάνει το ντεμπούτο του, το 2004, έχει ξεπεράσει ήδη τον Σέζαρ ως κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών το 2012 και μέχρι σήμερα έχει 661 γκολ για τον σύλλογο, ενώ ξεπέρασε επίσης τον Αντρές Ινιέστα ως τον πιο παίκτη με τα περισσότερα τρόπαια, τον Αύγουστο του 2018, φτάνοντας τα 34.

Ο 33χρονος Μέσι κατέχει επίσης τα ρεκόρ της Μπαρτσελόνα, για τις περισσότερες ασίστ (290), τα περισσότερα χατ τρικ (48) και τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν (73 το 2011-12). Έγινε ακόμα ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στη La Liga το 2014 και κέρδισε έξι φορές τη «Χρυσή Μπάλα» (Ballon d’Or), που απονέμεται στον καλύτερο παίκτη στον κόσμο κάθε χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης