«Συγκρατημένα αισιόδοξος» για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα δήλωσε ο Ζοάν Λαπόρτα στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, τονίζοντας ότι αυτό που πρωτίστως θέλει ο Αργεντινός σταρ είναι μία ομάδα που να μπορεί να κατακτήσει τίτλους.

Αναφορικά με το θέμα του προπονητή, ο Λαπόρτα δεν ξεκαθάρισε το μέλλον του Ρόναλντ Κούμαν, υπογραμμίζοντας ότι γίνεται ακόμη αξιολόγηση της χρονιάς που ολοκληρώθηκε. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο Ολλανδός τεχνικός χρειάστηκε χθες (27/5) να πάει στο νοσοκομείο εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το θέμα του Μέσι πάει καλά, αλλά δεν έχει τελειώσει. Ο Μέσι αγαπάει πολύ την Μπαρτσελόνα. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε βάσει των δυνατοτήτων μας. Σίγουρα μπορεί και αξίζει να πετύχει πολύ περισσότερα. Νομίζω ότι εκτιμά την προσπάθεια και μου δείχνει ενθουσιασμένος με το πρότζεκτ που έχουμε στα χέρια μας. Δουλεύουμε με μία ομάδα που μπορεί να κερδίσει τα πάντα. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για την ανανέωσή του» δήλωσε ο Λαπόρτα αναφορικά με την παραμονή του Αργεντινού άσου και πρόσθεσε ότι αυτό που ζητάει ο Μέσι είναι να αισθάνεται άνετα, να χαμογελάει και να περνάει καλά.

Για το θέμα του προπονητή, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα τόνισε ότι σέβεται απόλυτα τον Κούμαν και έχει μία ειλικρινή σχέση μαζί του. «Κάνουμε την εκτίμηση της χρονιάς και θα μιλήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα. Όλα συνεκτιμώνται, ο επαγγελματισμός, η συμπεριφορά, ο χαρακτήρας. Έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο και νομίζω ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Ο Κούμαν έχει το προφίλ, αλλά χρειαζόμαστε ένα διάστημα σκέψης για να ενοποιήσουμε τα κριτήρια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λαπόρτα.

Ο επικεφαλής των Καταλανών έδειξε να «καίει το χαρτί» του Τσάβι, ως πιθανού αντικατατάτη του Ολλανδού προπονητή. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, τόνισε ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές σε σχέση με το 2008, όταν ανέθεσε την τεχνική ηγεσία στον άπειρο τότε Πεπ Γκουαρντιόλα. «Οι αρχές είναι οι ίδιες, αλλά οι συνθήκες απαιτούν συγκεκριμένες ενέργειες» είπε χαρακτηριστικά ο Λαπόρτα, εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση ότι ο άλλοτε αρχηγός της Μπαρτσελόνα θα κάνει σπουδαία καριέρα ως προπονητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης