«Δεν είμαι διατεθειμένος να υποθηκεύσω τα δικαιώματα του συλλόγου για κανέναν. Ο σύλλογος είναι πάνω απ’ όλα, ακόμη και για τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Θα του είμαστε πάντα ευγνώμονες».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία εξήγησε τις αιτίες του «διαζυγίου» με τον Λιονέλ Μέσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι γνωστό η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε εχθές ότι, μετά από 17 χρόνια, ο Αργεντινός διεθνής επιθετικός δεν θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της.

«Είμαι εδώ για να εξηγήσω τι συνέβη με τον Λιονέλ Μέσι. Πρώτα απ ‘όλα, θέλω να πω ότι έχουμε λάβει μια κακή κληρονομιά και ο λογαριασμός μισθών αντιπροσωπεύει το 110% στους αριθμούς του συλλόγου. Δεν έχουμε περιθώριο.

Οι κανόνες που διέπουν τη LaLiga θέτουν περιορισμούς και δεν έχουμε περιθώριο. Το ξέραμε από τότε που φτάσαμε στον σύλλογο. Οι αριθμοί που είδαμε μετά τους πρώτους ελέγχους είναι πολύ χειρότεροι από ό,τι μας είχαν πει και αυτό που είχαμε προβλέψει. Αυτό έχει οδηγήσει σε πολύ χρέη επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουμε τρέχοντα συμβόλαια και έναν λογαριασμό μισθών με μεγέθη που δεν μας επιτρέπουν να έχουμε περιθώρια. Το “οικονομικό fair play” στη LaLiga είναι διαφορετικό. Για να υπάρξει αυτό το “fair play”, η Μπαρτσελόνα έπρεπε να είναι υπέρ ενός συμβολαίου που θα υποθήκευε το σύλλογο για μισό αιώνα, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Οι λόγοι για τους οποίους δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία είναι ότι υπήρχαν σαφείς αντικειμενικοί λόγοι: η οικονομική κατάσταση του συλλόγου και η επένδυση τέτοιου όγκο που βέβαια εμείς ήμασταν πρόθυμοι να κάνουμε, αλλά είχαμε ξεπεράσει το περιθώριο των μισθών.

Η καταστροφική διαχείριση του προηγούμενου συμβουλίου ξεπέρασε το όριο και δεν είχαμε χρόνο να αντιστρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο έχει άλλες προτάσεις. Ήρθε η ώρα που πρέπει να αποφασίσεις, αφήνοντας τα συναισθήματα έξω, με την ψυχρότητα των αριθμών.

Μέσα στη LaLiga πρέπει να τηρούμε αυτόν τον κανόνα, παρόλο που πιστεύαμε ότι έπρεπε να είναι πιο ευέλικτος. Ο Λιονέλ Μέσι αξίζει τα πάντα, είναι ένας άνθρωπος που έδειξε την εκτίμησή του για την Μπάρτσα και τη διάθεσή του να μείνει. Είμαι λυπημένος, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι έκανα το καλύτερο για την Μπαρτσελόνα.

Δεν θέλω να δημιουργήσω ψεύτικες ελπίδες. Ο παίκτης έχει επίσης άλλες προτάσεις και υπάρχει χρονικό όριο επειδή η LaLiga ξεκινά σύντομα. Το πρώτο πράγμα που συμφωνήσαμε μεταξύ μας στις συζητήσεις που κάναμε ήταν να υπογράψουμε για δύο χρόνια και να πληρώσουμε σε πέντε χρόνια. Όμως η υποθήκη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για μισό αιώνα δεν είναι προς το συμφέρον του συλλόγου. Η Μπαρτσελόνα είναι πάνω από όλα.

Ο Λιονέλ αφήνει μια εξαιρετική κληρονομιά. Είναι ο πιο επιτυχημένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου, αφήνει ένα υπέροχο στίγμα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε και τώρα αρχίζει η νέα εποχή. Υπάρχει ένα πριν και μετά τον Λιονέλ. Αυτό που αισθανόμαστε απέναντί του, είναι μια αιώνια ευγνωμοσύνη.

Ο Λιονέλ ήθελε να μείνει και δεν είναι ευτυχισμένος. Όλοι είχαμε σκοπό να μείνει και τώρα αντιμετωπίζει, όπως εμείς, την πραγματικότητα. Εύχομαι σε αυτόν και την οικογένειά του τα καλύτερα. Η Μπάρτσα είναι το σπίτι του. Ο Χόρχε Μέσι (πατέρας το Λιονέλ Μέσι και μάνατζέρ του) είχε μια υπέροχη στάση σε όλες τις διαπραγματεύσεις και δεν μας ζήτησαν τίποτα που δεν ήταν λογικό. Και τα δύο μέρη συμφώνησαν και αυτό που δεν καταφέραμε να κάνουμε είναι να το υλοποιήσουμε.

Θα ήθελα να είμαι εδώ με τον Λιονέλ και να ανακοινώσω ότι θα συνεχίσει με τη Μπαρτσελόνα. Μου αρέσει επίσης να ονειρεύομαι, αλλά σήμερα αυτό δεν είναι δυνατό. Χθες μίλησα με τους αρχηγούς τηλεφωνικά. Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Έχω πει στους παίκτες ότι ξεκινά ένα νέο στάδιο στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και ότι πρέπει να συνεχίσουμε κερδίζοντας χωρίς παίκτες του ταλέντου του Μέσι.

Μέγιστη αφοσίωση και επαγγελματισμός. Προσπαθήσαμε να πάρουμε δίκαιες αποφάσεις και ήταν μια σημαντική στιγμή. Είδα τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών και ζήτησα από τους αρχηγούς το μέγιστο, να υπάρξει ένα πολύ δυνατό γκρουπ. Οι αρχηγοί πρέπει να οδηγήσουν την ομάδα σε αυτό το νέο στάδιο, καλωσορίζοντας νέους ποδοσφαιριστές που έχουν ταλέντο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, νέες μεταγραφές θα μπορούν να εγγραφούν».

Ολοκληρώνοντας ο Ζοάν Λαπόρτα είπε: «Ο Λιονέλ Μέσι έχει κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθεί αυτή η συμφωνία. Δεν έχουμε τίποτα για να τον κατακρίνουμε. Μίλησα με τον πατέρα και έστειλα μήνυμα στον Λιονέλ. Η απόφαση έχει ληφθεί. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο. Βασικά λόγω του” fair play “.

Ο κύριος στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε τον σύλλογο και δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο την Μπαρτσελόνα. Είναι μια θλιβερή στιγμή για εμάς, αλλά έχουμε πολύ κίνητρο να ξεκινήσουμε ένα νέο στάδιο.

Είμαστε πολύ ευγνώμονες στον Λιονέλ, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο και τον καλύτερο στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, αλλά πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Πρέπει να ξεκινήσουμε μια υπέροχη φάση και είμαι σίγουρος ότι όλοι στο σύλλογο θα λειτουργήσουν έτσι ώστε η Μπαρτσελόνα να είναι ένας μεγάλος σύλλογος και θα δώσει χαρά στα μέλη και τους φιλάθλους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης