Ο Λουίς Σουάρες αποτελεί παρελθόν από την Μπαρτσελόνα, όμως η σκιά του εξακολουθεί να πλανάται πάνω από το «Καμπ Νου», μία ημέρα πριν οι Καταλανοί ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στο θέμα του Ουρουγουανού επιθετικού, που μέσα σε έξι χρόνια πρόλαβε να γίνει ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία των «μπλαουγκράνα», αναφέρθηκε ο Ρόναλντ Κούμαν, στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ, θέλοντας να αντικρούσει τις κατηγορίες ότι ήταν δική του επιλογή το «άδειασμα» του 33χρονου φορ.

«Σε πρώτο χρόνο, με παρουσίασαν σαν τον… κακό της ταινίας. Δεν ήταν έτσι, γιατί από την πρώτη μέρα και την επικοινωνία μου με τον Λουίς, του έδειξα σεβασμό, τόσο ως παίκτη όσο και ως άνθρωπο», τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός και συνέχισε: «Του είπα ότι αναμφίβολα θα είναι περίπλοκο για εκείνον να παίξει, αλλά και ότι, αν έμενε, θα ήταν ένας παίκτης όπως όλοι οι άλλοι στο ρόστερ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, ο Κούμαν επικοινώνησε με τον Σουάρες και τον ενημέρωσε ότι δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του. Σήμερα, όμως, ο Ολλανδός προπονητής υπογράμμισε ότι αυτό δεν ήταν αποκλειστικά δική του απόφαση: «Πριν υπογράψω το συμβόλαιό μου, σκεφτόμουν να αλλάξω κάποια πράγματα, αλλά αυτό (σ.σ. η αποχώρηση του Σουάρες) δεν ήταν αποκλειστικά δική μου απόφαση. Αυτές είναι αποφάσεις που παίρνονται μαζί με το σύλλογο, προκειμένου να αλλάξουμε την ομάδα. Με τον Λουίς μιλήσαμε για το μέλλον του, κατέληξε στην Ατλέτικο και του εύχομαι καλή τύχη», κατέληξε ο προπονητής των «μπλαουγκράνα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης