Αισιόδοξος ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να κυνηγήσει την απίθανη ανατροπή απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν (10/3, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD), στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League στο «Παρκ ντε Πρενς», εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ρόναλντ Κούμαν.

Το έργο των «μπλαουγκράνα» μοιάζει σχεδόν αδύνατο μετά το 1-4 του πρώτου ματς στο «Καμπ Νου», αλλά ο Ολλανδός τεχνικός πιστεύει ότι η ομάδα του είναι ακόμη ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εξαρτάται από το πώς θα ξεκινήσουμε τον αγώνα, από την ενέργεια που θα βγάλουμε για να δυσκολέψουμε τον αντίπαλο και από την αποτελεσματικότητά μας. Εκείνοι είχαν μεγάλη αποτελεσματικότητα στο πρώτο ματς. Είμαστε μία ομάδα που πάντα δημιουργεί ευκαιρίες. Αν έχουμε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, τίποτα δεν είναι αδύνατο» επισήμανε ο προπονητής των Καταλανών, που πρόσθεσε ότι η πρόσφατη ανατροπή στο κύπελλο Ισπανίας, απέναντι στη Σεβίλλη, δίνει μεν αυτοπεποίθηση, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με το επερχόμενο ματς.

Ο Κούμαν ρωτήθηκε, όπως ήταν φυσικό, και για την εκλογή του Ζοάν Λαπόρτα στην προεδρία της Μπαρτσελόνα, στις εκλογές που έγιναν την περασμένη Κυριακή (7/3): «Ο Λαπόρτα έχει κερδίσει πολλά και είναι καλό για τον σύλλογο να έχει έναν πρόεδρο σαν κι αυτόν. Έχουμε χαιρετηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Επίσης, γνωρίζω πολύ καλά τον Ράικαρντ, που τον είχε πρόεδρο (σ.σ. ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, στην πρώτη θητεία του Λαπόρτα). Μου έχει πει ότι δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση στους παίκτες και βοηθάει προπονητές και ποδοσφαιριστές. Όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Μπήκε στα αποδυτήρια, είπε κάποιες κουβέντες και υπήρχε καλή ατμόσφαιρα».

Ο Ολλανδός επανέλαβε ότι επιθυμία όλων είναι να συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα ο Λιονέλ Μέσι, αλλά αυτή είναι μία απόφαση που θα πάρει ο ίδιος ο Αργεντινός άσος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα αγωνιστικά, ο Κούμαν επιβεβαίωσε ότι ο Ρόναλντ Αραούχο δεν θα είναι διαθέσιμος, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ενώ δεδομένη είναι η απουσία του Χεράρδ Πικέ, καθώς και των μακροχρόνια τραυματιών Σέρζι Ρομπέρτο, Φατί και Κουτίνιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης