Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ζήτησε από τους παίκτες του να σεβαστούν την αναμόρφωση του Παναθηναϊκού από την ημέρα που την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Χρήστος Σερέλης, εξήγησε πως στο ΟΑΚΑ η νίκη είναι πάντα δύσκολη υπόθεση, ενώ αποκάλυψε πως ο Κόρι Χίγκινς θα ταξιδέψει στην Αθήνα, χωρίς όμως να είναι βέβαιο αν θ’ αγωνιστεί ή όχι.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αν ξεκίνησαν οι επαφές με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας και ο «Σάρας» απάντησε: «Συναντηθήκαμε για να πούμε πως θα μιλήσουμε στο τέλος της σεζόν και τότε ή θα μιλήσουμε ή όχι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπαρτσελόνα με νίκη επί του Παναθηναϊκού εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση στα πλέι οφ, ενώ στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου διεκδικεί να παραμείνει στην πρώτη τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας.

Αναλυτικά, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δήλωσε πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό:

«Η ελληνική ομάδα είναι τελείως διαφορετική μετά την αλλαγή προπονητή. Ο νέος προπονητής έχει δώσει μεγάλη σημασία στους παίκτες του, με περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Ματ Τόμας, τον Γκριγκόνις και τον Μαντζούκα. Πρέπει να σεβαστούμε αυτή την αναμόρφωση στην εικόνα της. Παίζει περισσότερο ως ομάδα τώρα, πιέζει περισσότερο στην άμυνα και βάζει μεγάλη πίεση στην μπάλα. Νίκησαν στα δύο τελευταία παιχνίδια τους στη Euroleague και ήταν έτοιμοι να νικήσουν και τον Ολυμπιακό την Κυριακή. Στο ΟΑΚΑ είναι πάντα δύσκολα, αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να σεβαστούμε αυτή την αναμόρφωση στην εικόνα του Παναθηναϊκού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπαρτσελόνα θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στα πλέι οφ με νίκη επί του Παναθηναϊκού, με τον πρώην παίκτη των «πρασίνων» και νυν τεχνικό των «μπλαουγκράνα» να εξηγεί: «Δεν θέλω να φανώ περίεργος, αλλά για τα πλέι οφ πιστεύω πως θα προκριθούμε. Οι στόχοι μας είναι λίγο υψηλότεροι. Το πιο σημαντικό τώρα είναι να συνεχίσουμε να νικάμε και να βελτιώνουμε. Το πιο σημαντικό είναι πώς είμαστε εμείς οι ίδιοι. Τελικά, η ομάδα που θα προκριθεί στα προημιτελικά, θα είναι μια σοβαρή ομάδα, γιατί αυτή η Euroleague είναι πολύ ανταγωνιστική και αν κάποια ομάδα προκριθεί στα πλέι οφ είναι επειδή έχει υψηλό επίπεδο».

Ο Γιασικεβίτσιους αποκάλυψε ότι ο Κόρι Χίγκινς, απών στα τρία τελευταία παιχνίδια, θα ταξιδέψει με την ομάδα στην Ελλάδα, αν και η παρουσία του θα κριθεί πριν το τζάμπολ. Ερωτηθείς αν έχουν ξεκινήσει επαφές με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα για την ανανέωση της συνεργασίας τους, ο Λιθουανός τεχνικός είπε: «Συναντηθήκαμε για να πούμε πως θα μιλήσουμε στο τέλος της σεζόν και τότε ή θα μιλήσουμε ή όχι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης