Ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε πως απομένουν δύο αγώνες στην ομάδα του Αναντολού Εφές για να κατακτήσει «back to back» τίτλους στη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών και των τεσσάρων αρχηγών των ομάδων του φάιναλ φορ της Euroleague, αλλά αυτό θα φανεί αύριο, Πέμπτη (19/5, 19:00), στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, στη Stark Arena του Βελιγραδίου. «Εμείς πιστεύουμε σε εμάς,» δήλωσε ο Σέιν Λάρκιν.

«Αυτός ο αγώνας είναι διαφορετικός,» τόνισε ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο πριν το “clasico” με την Μπαρτσελόνα, στον δεύτερο χρονικά αυριανό ημιτελικό (19/5, 22:00). Ικανοποιημένος που βρίσκεται σε ένα ακόμη φάιναλ φορ ως παίκτης της «βασίλισσας» δήλωσε ο Βάλτερ Ταβάρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση» δήλωσε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς δήλωσε πως θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο στο σπίτι του, μέσα στη Σερβία.

Ο τεχνικός της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν σχολίασε: «Ήταν υπέροχο που κατακτήσαμε πέρσι τον τίτλο. Γιορτάσαμε όλοι μαζί, είμαι σίγουρος πως όλη η Τουρκία πανηγύρισε μαζί μας. Τώρα, φυσικά, αν καταφέρουμε να τον κατακτήσουμε πάλι, θα είναι ακόμη πιο ωραίο, για να σηκώσω τις γροθιές μου μαζί με τον κόσμο. Ήταν μια δύσκολη σεζόν για μας. Δεν ξεκινήσαμε καλά φέτος. Βρήκαμε ρυθμό μόνο στο δεύτερο μισό της σεζόν. Είμαι σίγουρος πως αν καταφέρναμε να μπούμε στα πλέι οφ, η ομάδα θα παίξει όπως ξέρει. Αυτό έγινε».

«Έχω σπουδαίους παίκτες. Στο πιο σημαντικό σημείο της σεζόν, βρήκαμε τον τρόπο να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ, αυτό που παίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτή την αυτοπεποίθηση μιλάω, γιατί θέλω να τη μεταφέρω στους παίκτες μου. Όλοι βρήκαν το πραγματικό κίνητρο. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε και να προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Δύο αγώνες έμειναν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σέιν Λάρκιν επισήμανε: «Είναι πάντα καλό όταν ο προπονητής σου πιστεύει σε εσένα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Εμείς πιστεύουμε σε εμάς όπως είμαστε αυτή την τριετία», ανέφερε ο Λάρκιν και συνέχισε σχολιάζοντας για την ψήφισή για πρώτη φορά στην 5άδα της Ευρωλίγκας.

«Η λίγκα είναι γεμάτη εξαιρετικούς παίκτες. Κάθε χρονιά διαφορετικοί παίκτες κάνουν το βήμα μπροστά και κάποιοι μένουν στο κορυφαίο επίπεδο. Σίγουρα, είναι στόχος μου να είμαι σε αυτό το επίπεδο κάθε χρόνο. Είναι ωραίο που πήρα αυτή την αναγνώριση. Ελπίζω πως όσο βρίσκομαι εδώ και αγωνίζομαι εδώ θα έχω την ώθηση για να είμαι ο καλύτερος παίκτης που μπορώ να είμαι. Προσπαθώ να είμαι ένας από τους καλύτερους που έπαιξαν εδώ», ανέφερε.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, δήλωσε: «Το έχω ξαναπεί, για μένα είναι πάντα απόλαυση να έρχομαι εδώ και να παίζω. Το Βελιγράδι είναι μια σπουδαία πόλη για το μπάσκετ».

Για τις αποφάσεις που πήρε κι αν αυτές βοήθησαν για την πρόκριση στο φάιναλ φορ: «Παίρνω αποφάσεις από την πρώτη μέρα των προπονήσεων. Δεν ξέρω αν θα είναι καλές ή άσχημες. Αυτό που ξέρω είναι πως παίξαμε καλά απέναντι στη Μακάμπι, ήμασταν εξαιρετικοί και τα καταφέραμε. Τώρα, εστιάζω σε αυτό που έρχεται, τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, όχι σε ό,τι προηγήθηκε».

Για τα έξι παιχνίδια που προηγήθηκαν με την Μπαρτσελόνα: «Είναι μια διαφορετική ιστορία αυτό το παιχνίδι. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Το clasico είναι κάτι σπουδαίο όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Οι μεγάλοι παίκτες θα κάνουν ένα βήμα μπροστά και οι προπονητές έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη σ αυτούς. Ακόμη κι αν κέρδιζα ή έχανα τα οκτώ προηγούμενα παιχνίδια, δεν θα σκεφτόμουν διαφορετικά. Αυτός ο αγώνας είναι διαφορετικός».

Για το αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει για να αιφνιδιάσει την Μπαρτσελόνα: «Μυστικά. Ποιος ξέρει. Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο Σαρούνας για το αυριανό παιχνίδι. Ένα μόνο μπορώ να πω με σιγουριά, πως αν αφήσουμε τον Μίροτιτς ελεύθερο στη γωνία, θα το βάλει».

Για τον Λούκα Ντόντσιτς και την πορεία που έχει στο ΝΒΑ: «Θα τα πω γρήγορα. Ο Λούκα ήταν σπουδαίος από την ημέρα που ήρθε στη Ρεάλ Μαδρίτης, σε ηλικία 13 ετών. Ήταν όμως εξίσου σπουδαίος ως άνθρωπος. Ποτέ δεν είχα αμφιβολίες πως θα τα καταφέρει στο ΝΒΑ. Είναι ικανός να προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση κι αυτό είναι κάτι που είτε το έχεις είτε δεν το έχεις. Εκείνος το έχει σε απόλυτο βαθμό».

O σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Βάλτερ Ταβάρες υπογράμμισε: «Κάθε χρονιά είναι δύσκολη, για να κερδίσεις. Πάντα είναι απόλαυση να βρίσκεσαι σε θέση να διεκδικείς το τρόπαιο της EuroLeague. Τα καταφέραμε όταν ήμουν στην ομάδα για την πρώτη σεζόν. Δεν ξέρω αν ήταν θέμα τύχης ή απλά ήρθα την κατάλληλη στιγμή, χαίρομαι όμως που τα καταφέραμε τότε. Το ίδιο ελπίζω να συμβεί τώρα».

Για τα σκαμπανεβάσματα της Ρεάλ Μαδρίτης στη σεζόν: «Ως παίκτες, πάντα περιμένουμε για τις μεγάλες στιγμές, τις προσμένουμε. Είναι λογικό να υπάρχουν τα “πάνω” και τα “κάτω” μέσα στη σεζόν γιατί είναι μεγάλη. Στα πλέι οφ ξέρουμε πως όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα γιατί είναι η μεγάλη στιγμή. Χαίρομαι που τα καταφέραμε. Κάναμε σπουδαία παιχνίδια με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τώρα είμαστε εδώ και θέλουμε να παλέψουμε για να κερδίσουμε».

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είπε: «Από όποια πλευρά και αν το δεις ένα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα είναι σπουδαίο παιχνίδι, πόσω μάλλον ένας ημιτελικός φάιναλ φορ. Είναι ένα κλάσικο. Είμαστε εδώ για να πετύχουμε τον στόχο μας και να περάσουμε στον τελικό. Ελπίζω πως αύριο το απόγευμα θα είμαστε έτοιμοι», ανέφερε αρχικά ο Λιθουανός προπονητής.

«Δεν μπορείς να ξεχάσεις όσα έγιναν, όμως πρέπει να μάθεις από αυτά. Αύριο θα έχουμε ένα νέο παιχνίδι. Πρέπει να σκεφτούμε τι κάναμε σωστά και τι όχι. Τα ματς ήταν διαφορετικά. Είναι μια νέα ιστορία. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση. Δεν μπορούμε να είμαστε λιγότερο πεινασμένοι επειδή έχουμε κερδίσει στο παρελθόν», ήταν το σχόλιό του για τα φετινά «κλάσικο» και για τον ημιτελικό με τη Ρεάλ».

Ο Νίκολα Μίροτιτς τόνισε: «Όσοι με ξέρουν καλά, γνωρίζουν πόσο αγαπώ τη Σερβία και τον κόσμο της. Δίχως αμφιβολία, θα είναι ξεχωριστό να το πάρουμε εδώ, είναι το σπίτι μου. Επίσης, δεν έχω πάρει την Euroleague. Θα είναι κάτι εκπληκτικό. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να απολαύσουμε τον ημιτελικό. Δεν πιστεύω πως υπάρχει φαβορί στο φετινό φάιναλ φορ. Δεν υπάρχει επιπλέον πίεση. Από την πρώτη μέρα γνώριζα την πίεση και τις απαιτήσεις, τις προσδοκίες. Είμαι συνηθισμένος. Αυτό με κάνει καλύτερο ως παίκτη και ως άνθρωπο. Θέλω να είμαι ταπεινός και να βελτιώνομαι συνεχώς», ήταν η απάντησή του για τον τίτλο του φαβορί και για το αν υπάρχει περισσότερη πίεση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης