Ένα 24ωρο μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ από την Γρανάδα, η Μπαρτσελόνα «έδεσε» τον Καταλανό μέσο, Όσκαρ Μινγκέθα, με νέο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023, με ρήτρα αποδέσμευσης 100 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση αποφάσισε να κάνει χρήση της οψιόν διατηρούσε και να επεκτείνει το συμβόλαιο του παίκτη έως τον Ιούνιο του 2023, με τον Μινγκέθα να υπογράφει τα σχετικά έγγραφα στα γραφεία της εταιρείας παρόντος του προέδρου του συλλόγου, Ζοάν Λαπόρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μινγκέθα, γεννημένος στις 13 Μαΐου 1999 στην Βαρκελώνη, έχει περάσει όλη την ποδοσφαιρική ζωή του στην «Μπαρτσα». Από τις ακαδημίες, στην Μπαρτσελόνα Β΄, απ΄ όπου έκανε το ντεμπούτο του στις 27 Ιουλίου 2016 σε φιλικό απέναντι στην Λαγκοστέρα. Σε ηλικία 17 ετών είχε παίξει σε όλα τα τμήματα, αν και δεν ήταν βασικό στέλεχος της αναπληρωματικής ομάδας έως τη σεζόν 2018/2019.

Ο Ρόναλντ Κούμαν τον εμπιστεύθηκε και τον προώθησε στην πρώτη ομάδα, για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο κι από τότε δεν έχει φύγει.

Πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του στις 24/11/2020 στην αναμέτρηση των ομίλων του Champions League με την Ντιναμό Κιέβου (4-0), με τον Μινγκέθα να δίνει την ασίστ στον Μπρεθγουέιτ κι ο τελευταίος να «γράφει» το 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τρέχουσα σεζόν μετρά 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 19 εκ των οποίων στο αρχικό σχήμα (23 στη La Liga, 5 στο Champions League, 5 στο Copa del Rey και 2 στο ισπανικό Super Cup).

Στο διάστημα αυτό έχει σκοράρει δύο φορές, ενώ έχει μοιράσει τρεις ασίστ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης