Αφού ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων οι 16 ομάδες, που εξακολουθούν να διεκδικούν το τρόπαιο του Champions League, μπαίνουν στην «μάχη» για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη, αρχής γενομένης από την Τρίτη.

Το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η UEFA περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις κάθε εβδομάδα, μέχρι να προκύψουν -μέσω διπλών αγώνων- οι οκτώ ομάδες που θα συνεχίσουν τη διεκδίκηση του τροπαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το πρόγραμμα στην «φάση των 16» δεσπόζει το «ζευγάρι» Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Λιονέλ Μέσι και η… παρέα του, καλούνται να αντιμετωπίσουν την ομάδα, που θεωρείται επικρατέστερη για να δεχθεί στις τάξεις της τον «Ψύλλο», καθώς η φημολογία για την μεταγραφή του κορυφαίου άσου στους πρωταθλητές Γαλλίας το ερχόμενο καλοκαίρι, «φουντώνει» διαρκώς.

Οι Καταλανοί δείχνουν σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης, την ώρα που η γαλλική ομάδα, παρουσιάζει αστάθεια. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο καταστρώνει τα σχέδια του, χωρίς τους τραυματίες Νεϊμάρ και Άνχελ Ντι Μαρία, οι οποίοι είναι τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κιλιάν Μπαπέ καλείται να «βγάλει τα κάστανα από την φωτιά» και μαζί με τους συμπαίκτες τους, να πάρουν αποτέλεσμα στην Βαρκελώνη, εν΄ όψει του επαναληπτικού στο Παρίσι.

Από την πλευρά του, ο Ρόναλντ Κούμαν, έχει «χωρέσει» στην 11αδα τους Μέσι και Γκριεζμάν, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη για την επιθετική λειτουργία και κυρίως για την παραγωγικότητα των «μπλαουγκράνα». Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας είναι αμφίρροπος και θα κριθεί εν πολλοίς από τη «βραδιά» στην οποία θα βρεθούν τα αστέρια των δύο «μονομάχων».

Στο άλλο ματς της Τρίτης η Λίβερπουλ που φαίνεται να χάνει το «τρένο» του τίτλου στην Αγγλία, δοκιμάζεται στην Βουδαπέστη από τη φιλόδοξη Λειψία, σε μία ανοιχτή αναμέτρηση, όπως είναι και οι περισσότερες σ΄ αυτήν την φάση της διοργάνωσης.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του προσεχούς διημέρου, την Τετάρτη η ανεβασμένη Σεβίλλη είναι το λογικό φαβορί υποδεχόμενη ττην… παραπαίουσα Ντόρτμουντ, όπως και η Γιουβέντους, που φιλοξενείται από την Πόρτο.

Κοινός παρονομαστής, πάντως, της πλειονότητας των «16» είναι η αγωνιστική αστάθεια, καθώς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, καμία ομάδα δεν έχει πετύχει το… φορμάρισμα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που είναι ένας από τους κύριους στόχους των προπονητών, όταν κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας σχεδιάζουν μαζί με το επιτελείο τους τη χρονιά που ακολουθεί.

Γι’ αυτό βέβαια ευθύνεται η πανδημία του κορωνοϊού και οι αλυσιδωτές επιπτώσεις που έφερε, με τις καινοφανείς συνθήκες για όλες τις ομάδες της «γηραιάς ηπείρου».

Το πρόγραμμα της τρέχουσας εβδομάδας:

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου

22.00 Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν COSMOTE SPORT 2 HD

22.00 Λειψία-Λίβερπουλ COSMOTE SPORT 1 HD

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

22.00 Πόρτο-Γιουβέντους COSMOTE SPORT 1 HD

22.00 Σεβίλλη-Ντόρτμουντ COSMOTE SPORT 2 HD

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης