Σε νύχτα των γηπεδούχων και των φαβορί εκτυλίχθηκε η πρώτη της προημιτελικής φάσης του Champions League. Στο Μόναχο η Μπάγερν επικράτησε 1-0 της Μπενφίκα, ενώ στον ισπανικό «εμφύλιο» η Μπαρτσελόνα αν και βρέθηκε να χάνει έφτασε στη νίκη με 2-1 κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το ματς στο Μόναχο κρίθηκε στην ουσία στα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 2’ ο Αρτούρο Βιδάλ με κεφαλιά σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Για την Μπενφίκα ο Κώστας Μήτρογλου ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα και αντικαταστάθηκε στο 70’ από τον Χιμένες, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης πέρασε στο γήπεδο στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «Καμπ Νου» η Ατλέτικο Μαδρίτης «πάγωσε» την Βαρκελώνη, καθώς στο 25’ ο Φερνάντο Τόρες σκόραρε και άνοιξε το σκορ για τους «ροχιμπλάνκος», ωστόσο δέκα λεπτά μετά αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Η Μπαρτσελόνα βρήκε τον «ήρωά» της στο πρόσωπο του Λουίς Σουάρες. Ο σούπερ σταρ των Καταλανών ισοφάρισε στο 63’ και στο 74’ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Μπάγερν Μονάχου – Μπενφίκα 1-0 (OTE Sport 1)

Γκολ: 2′ Βιδάλ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες κάρτες: Ριμπερί, Μπερνάτ – Ζόνας, Λίντελοφ

Κόκκινες κάρτες:


Μπάγερν:
Νόιερ, Τιάγκο, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι, Κόστα (70′ Κομάν), Μπερνάτ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ (85′ Γκέτσε), Αλάμπα, Κίμιχ (60′ Μαρτίνεθ).

Μπενφίκα:
Έντερσον, Αλμέιδα, Λίντελοφ, Ζαρντέλ, Ελισέου, Φέισα, Ρενάτο, Πίτσι (90′ Σάμαρης), Γκαϊτάν, Ζόνας (83′ Σάλβιο), Μήτρογλου (70′ Χιμένες).

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1  (ΟΤΕ Sport 2)

Γκολ: 63′, 74′ Σουάρες – 25′ Τόρες

Κίτρινες κάρτες: Μπουσκέτς,Σουάρες, Μασεράνο – Τόρες, Κόκε, Φελίπε Λουίς, Γκριεζμάν, Ερνάντεθ, Όμπλακ

Κόκκινες κάρτες: 35′ Τόρες

Μπαρτσελόνα:
Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς (64′ Ραφίνια), Μπουσκέτς (80′ Σέρχι Ρομπέρτο), Ντάνι Άλβες, Ινιέστα (83′ Τουράν), Σουάρες, Νεϊμάρ, Μέσι, Μασεράνο, Άλμπα.

Ατλέτικο:
Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Λούκας Ερνάντεθ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ (90′ Άνχελ Κορέα), Κόκε, Καράσκο (53′ Φερνάντες), Γκριεζμάν (76′ Τόμας), Τόρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης