Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει τις δυνατότητες να γράψει ιστορία στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, το ΝΒΑ και το αποδεικνύει από την αρχή της σεζόν.

Ο Ελληνας σταρ συνεχίζει να εντυπωσιάζει και σπάει τα προσωπικά ρεκόρ του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο διεθνής φόργουορντ πέτυχε 33 πόντους στην ήττα με 115-100 των Μπακς από τους Καβαλίερς, τους περισσότερους που έχει σημειώσει (έως τώρα) στο NBA, ξεπερνώντας την προσωπική του επίδοση που ήταν οι 29 κόντρα στους Πέλικανς τον περασμένο Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αντετοκούνμπο είχε 11/13 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 8/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και δύο κλεψίματα σε 39:45 λεπτά συμμετοχής. Ο προπονητής του στους Μπακς, Τζέισον Κιντ, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον νεαρό σταρ, με τον Έλληνα άσο να παραμένει προσγειωμένος:

«Ο Γιάννης έκανε πολύ καλή δουλειά στην επίθεση, ενώ προσπάθησε να περιορίσει δύο από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Τον βάλαμε να μαρκάρει τον ΛεΜπρόν και τον Λοβ, αλλά δεν παραπονέθηκε, ήταν πολύ ανταγωνιστικός κι αυτό είναι κάτι πολύ θετικό. Επίσης είναι σημαντικό το γεγονός ότι πήρε πολλές προσπάθειες κοντά στο καλάθι και δεν χρειάστηκε να σουτάρει πολύ από μακριά.»

Ο Αντετοκούνμπο δήλωσε από την πλευρά του: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάποιους από τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα θέλει από μένα να είμαι πιο επιθετικός. Πηγαίνοντας προς το καλάθι βοηθάω όλη τη λειτουργία της ομάδας κι αυτό προσπάθησα να κάνω. Έπρεπε να σταθούμε στο ύψος της περίστασης και της πρόκλησης, αλλά δεν πρέπει να εστιάσουμε σε μένα, αλλά σε όλη την ομάδα. Όλοι πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά στην άμυνα και την επίθεση. Κάποια ανόητα λάθη και φάουλ, κάποια μπορεί να μην έγιναν και ποτέ, μας στοίχισαν στην αρχή της τέταρτης περιόδου», δήλωσε και συμπλήρωσε, σχολιάζοντας την αξία του Λεμπρόν Τζέιμς:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρατηρώντας τον ΛεΜπρόν, πώς κινείται μέσα στο γήπεδο και πώς μιλά στους παίκτες του καταλαβαίνεις γιατί είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο. Είναι μεγάλος ηγέτης, εντός κι εκτός γηπέδου.»

Για την απόδοση του Αντετοκούνμπο, ο «βασιλιάς» του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, τόνισε: «Είναι παίκτης που έχει μέγεθος, ταχύτητα και ύψος. Πιστεύω πως ο Κιντ κάνει σπουδαία δουλειά με τον Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης είναι παντού στο παρκέ.»

Διαβάστε επίσης:

Δύο θέσεις στο Top-5 ο Αντετοκούνμπο
,
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015, 12:07

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης