Χιούλμαντ: «Κακώς η UEFA δεν προχώρησε σε εμβολιασμό όλων των ομάδων, όπως έκανε η ΔΟΕ»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, 22:49
Χιούλμαντ: «Κακώς η UEFA δεν προχώρησε σε εμβολιασμό όλων των ομάδων, όπως έκανε η ΔΟΕ»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Δανίας, Κάσπερ Χιούλμαντ άσκησε πολύ σκληρή κριτική προς την UEFA την Τετάρτη (09/06) για το γεγονός ότι δεν φρόντισε να εμβολιαστούν οι ομάδες που συμμετέχουν στο EURO 2020, όπως έκανε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ((IOC), ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

«Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προχωρήσει σε εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου. Κανείς δεν θέλει ένα εμβόλιο, από κάποιον άλλο που το έχει περισσότερο ανάγκη, αλλά δεν είμαστε σε αυτή την κατάσταση.

Περίμενα ότι η UEFA θα έκανε το ίδιο που έκανε η ΔΟΕ με τους Αγώνες του Τόκιο» τόνισε ο Χιούλμαντ σε συνέντευξη Τύπου, ορμώμενος απ’ τα θετικά κρούσματα στις Εθνικές Ισπανίας και Σουηδίας, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του EURO 2020.

«Φοβάμαι ότι όλο αυτό θα γίνει ακόμη χειρότερο. Ανησυχώ για τους Σουηδούς και τους Ισπανούς και το κατά πόσο θα έχουν κι άλλα κρούσματα. Θα είναι πραγματικά κρίμα να συμβεί κάτι τέτοιο. Θέλουμε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου οι καλύτεροι θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να αγωνιστούν στις Εθνικές τους.

Όλο αυτό δείχνει πόσο εύθραυστη είναι η συγκεκριμένη κατάσταση και πως βεβαίως η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει τελειώσει ακόμη. Μία επιλογή φούσκας με απομόνωση των ομάδων χωρίς επαφές με τρίτους, θα ήταν το πιο σωστό μέτρο για το EURO» κατέληξε ο προπονητής των Δανών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, 22:53