Στη σύλληψη έξι οπαδών που κατηγορούνται για ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των παικτών της Εθνικής Αγγλίας στο πρόσφατο παιχνίδι της Βουλγαρίας με τα «τρία λιοντάρια» στη Σόφια, για τα προκριματικά του EURO 2020, προχώρησε την Τετάρτη η αστυνομία της γειτονικής χώρας.

«Έξι άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση μέχρι στιγμής και αναζητούμε ακόμη τρία, καθώς έχουμε συγκεντρώσει αποδείξεις για την εμπλοκή τους στα συμβάντα» δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της Σόφιας, Γκεόργκι Χατζίεφ,, ο οποίος πρόσθεσε ότι η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και πως καταβάλλεται προσπάθεια να εντοπιστούν περισσότεροι ύποπτοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα όσα έλαβαν χώρα στον αγώνα Βουλγαρία-Αγγλία είχαν ως αποτέλεσμα ο Κροάτης διαιτητής, Ιβάν Μπέμπεκ, να διακόψει δύο φορές την αναμέτρηση.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία κατά της βουλγαρικής ομοσπονδίας για μια πλειάδα παραπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένων της ρατσιστικής συμπεριφοράς και της ρίψης αντικειμένων.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση μερίδα οπαδών των Βαλκάνιων έβαλε στο «στόχαστρό» της παίκτες των φιλοξενούμενων, κάνοντας ήχους μαϊμούς, ενώ παράλληλα χαιρετούσε ναζιστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης