Συνεχίζει να βελτιώνεται η υγεία του Πελέ μετά τη λοίμωξη του ουροποιητικού που υπέστη την περασμένη εβδομάδα, αλλά προς το παρόν ο «βασιλιάς» παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Αυτό γνωστοποίησε σήμερα το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο οποίο νοσηλεύεται ο «μύθος» του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η κατάσταση του Πελέ «είναι σταθερή όσον αφορά την αιμοδυναμική και αναπνευστική κατάστασή του», με αποτέλεσμα προς το παρόν να μη χρειάζεται να επαναληφθεί η θεραπεία της αιμοκάθαρσης, που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και ανεστάλη χθες.

Το νοσοκομείο πρόσθεσε ότι οι γιατροί αποφάσισαν να διατηρήσουν την αντιβιοτική θεραπεία για τη λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, που προκάλεσε τη νοσηλεία του 74χρονου πρώην ποδοσφαιριστή.

Ο Πελέ είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για πέτρες στα νεφρά στις 12 Νοεμβρίου και είχε λάβει εξιτήριο τρεις ημέρες αργότερα, ωστόσο, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο νοσηλευτικό ίδρυμα πριν από μία εβδομάδα λόγω της λοίμωξης στο ουροποιητικό σύστημα, η οποία τον ανάγκασε σε νέα εισαγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να υπογραμμιστεί ότι τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας έχουν αναφέρει την είδηση ότι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει μόνο ένα νεφρό από το 1977, όταν εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο και τον τελευταίο σύλλογο της καριέρας του, την ομάδα Κόσμος της Νέας Υόρκης.

Οι πληροφορίες του Τύπου, πάντως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά ούτε και διαψευσθεί, τόσο από το νοσοκομείο όσο και από την οικογένεια του Πελέ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης