Διαφήμιση του ποδοσφαίρου ήταν ο δεύτερος ημιτελικός του Nations League, στον οποίο η ομάδα που χαμογέλασε στο τέλος ήταν η Γαλλία.

Το συγκρότημα του Ντιντιέ Ντεσάν, μολονότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από το Βέλγιο στο «Allianz Stadium», κατάφερε με μεγάλη ανατροπή στο β’ ημίχρονο να πετύχει τρία γκολ, κι έτσι με 3-2 σκορ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν «αέρα» τερμάτων χάρη στα γκολ των Καράσκο (37′) και Λουκάκου (41′), ωστόσο οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έφεραν το ματς… τούμπα χάρη στο τέρμα του Μπενζεμά (62′), το εύστοχο πέναλτι του Μπαπέ (69′) και το buzzer beater του Ερνάντεζ (90′).

Ο αγώνας 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά, με το Βέλγιο να φτάνει μία… ανάσα από το γκολ μόλις στο 4ο λεπτό, όταν από σέντρα του Λουκάκου από τα δεξιά, ο Κουντέ έκανε άτσαλο διώξιμο που κατέληξε στον Ντε Μπρόινε, όμως το πλασέ του από τα πέντε μέτρα αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Λιορίς σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπαπέ έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, πέρασε και τον Κουρτουά, όμως βρέθηκε πολύ πλάγια και το γύρισμα που έκανε με το τακουνάκι, απομακρύνθηκε από τον Ντεναγέρ.

Στο 29’ ο Λουκάκου πάτησε στην περιοχή, όμως λίγο πριν… οπλίσει κι απειλήσει τον Λιορίς, ο Κούντε έκανε ένα απίθανο τάκλιν, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για τη Γαλλία.

Η επιθετικότητα των Βέλγων δικαιώθηκε στο 37ο λεπτό. Μετά από πολύ ωραία κυκλοφορία πέριξ της περιοχής των Γάλλων, ο Καράσκο έκανε εξαιρετική κίνηση, συνέκλινε προς τα μέσα και με δεξί συρτό σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κούντε, κάνοντας το 1-0.

Πριν συνέλθει η Γαλλία από το γκολ του Καράσκο, δέχθηκε και δεύτερο «χτύπημα». Στο 41’ ο Ντε Μπρόινε έδωσε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Λουκάκου, ο οποίος άφησε πίσω του τον Λούκας Ερναντέζ και με τρομερό σουτ από την κλειστή γωνία έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Οι «τρικολόρ» μπήκαν με μεγάλη ορμή στο γήπεδο και με τις «θανατηφόρες» συνεργασίες του Μπενζεμά με τον Μπαπέ, κατάφεραν να «γυρίσουν» τα σε βάρος τους δεδομένα. Στο 62’ ο Μπαπέ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μπανζεμά, που παρότι είχε δύο παίκτες κολλημένους πάνω του, έκανε εξαιρετικό… πίβοτ και με πλασέ πέφτοντας μείωσε σε 2-1.

Στο 67’ ο Τίλεμανς έκανε ένα άτσαλο «πάτημα» πάνω στον Γκριεζμάν και ο Γερμανός ρέφερι Ντάνιελ Σίμπερτ, έπειτα από υπόδειξη του VAR έδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Μπαπέ στο 69’ δεν αστόχησε και η Γαλλία έφερε το ματς στα ίσα.

Με τρομερή αυτοπεποίθηση πλέον οι Γάλλοι συνέχισαν να απειλούν τη βελγική άμυνα και έφτασαν κοντά και στο τρίτο γκολ, με το πλασέ του Πογκμπά στο 77’, που έδιωξε εντυπωσιακά ο Κουρτουά. Στο 85’ ο Μπαπέ πάτησε στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 90’ ο Πογκμπά σημάδεψε τη συμβολή των δοκαριών μετά από καταπληκτική εκτέλεση φάουλ. Ενδιάμεσα (87′) ο Λουκάκου σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Εν τέλει η επιμονή της Γαλλίας δικαιώθηκε στο 90’, όταν από το γύρισμα του , ο Τεό Ερναντέζ υποδέχθηκε εξαιρετικά την μπάλα και με έναν αριστερό «κεραυνό» έκανε το 3-2 για τους «τρικολόρ», χαρίζοντάς τους μία απίστευτη νίκη και την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (10/10) κόντρα στην Ισπανία.

Κίτρινες: Βερτόνγκεν

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Ντεναγέρ, Βερτόνγκεν, Καστάνιε (90’+2’ Μπατσουαγί), Βιτσέλ, Τίλεμανς (70’ Βάνακεν), Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Λουκάκου, Εντέν Αζάρ (75’ Τροζάρ).

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Κουντέ, Βαράν, Λικά Ερναντέζ, Παβάρ (90’+2’ Νταμπουά), Πογκμπά, Ραμπιό (75’ Τσουαμενί), Τεό Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά (90’+7′ Βερετούτ), Μπαπέ.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης