Τσέφεριν: «Δεν με νοιάζει εάν φύγουν από την UEFA οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, 19:38
Τσέφεριν: «Δεν με νοιάζει εάν φύγουν από την UEFA οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους»

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στους τρεις συλλόγους που εξακολουθούν να υποστηρίζουν το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Super League (ESL), τονίζοντας ότι δεν θα τον πείραζε αν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους αποχωρούσαν από την UEFA, χαρακτηρίζοντας τους παράγοντές τους «ανίκανους».

«Δεν θα με πείραζε αν έφευγαν, είναι πολύ αστείο το γεγονός ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα διοργάνωση και ταυτόχρονα θέλουν να παίξουν στο Champions League αυτή τη σεζόν» δήλωσε ο Τσέφεριν σε μια συνέντευξη που θα δημοσιευτεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Και οι τρεις σύλλογοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της UEFA, «έχουν απλώς ανίκανους παράγοντες». «Αυτοί οι τύποι προσπάθησαν να σκοτώσουν το ποδόσφαιρο» τόνισε.

Οι σύλλογοι διαμαρτύρονται, σύμφωνα με τον Τσέφεριν, γιατί οι μισθοί είναι πολύ υψηλοί, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι έχουν διαπραγματευτεί τα συμβόλαια.

Ο Σλοβένος παράγοντας σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, «θρηνεί και λέει ότι ο σύλλογος μπορεί να επιβιώσει μόνο με μια Super League και στη συνέχεια προσπαθεί να αποκτήσει τον Κιλιάν Μπαπέ με 180 εκατομμύρια ευρώ».

Επίσης ο Τσέφεριν επιβεβαίωσε ότι απειλήθηκε τηλεφωνικά από έναν σύμβουλο της ESL, ο οποίος πρότεινε η νέα διοργάνωση να γίνει από την UEFA. Όταν ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας απέρριψε την ιδέα, του είπε ότι οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι είχαν πολλά χρήματα και επιρροή και πως επρόκειτο να του κάνουν μήνυση, αν δεν υποχωρήσει.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, 19:40