Το συγκινητικό γράμμα του Ρομπέρτο Μπάτζιο για τον Πάολο Ρόσι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, 17:45
Το συγκινητικό γράμμα του Ρομπέρτο Μπάτζιο για τον Πάολο Ρόσι

Ένα συγκινητικό γράμμα, το οποίο δημοσιεύεται στην «Gazzetta dello Sport», έγραψε ο Ρομπέρτο Μπάτζιο, με αφορμή τον θάνατο του θρύλου του ιταλικού ποδοσφαίρου, Πάολο Ρόσι:

«Ένα ακόμα χτύπημα στο ξύπνημά μου. Ένας υπέροχος πυλώνας του ιταλικού ποδοσφαίρου, μας αποχαιρέτησε. Ο Πάολο, ο Παμπλίτο, ο Πάολο Ρόσι, όπως πάντα έπρεπε να αποκαλείται. Οι γλυκές αναμνήσεις όταν ήμουν 10 ετών, επέστρεψαν. Σήμερα, χάρη στον Παμπλίτο, ξεφυλλίζω αυτό το άλμπουμ και το κρύο και το σκληρό κράνος του ποδηλάτου γίνονται ξανά αισθητά.

Με τον αγαπημένο μου πατέρα Φιορίντο, ο οποίος πέθανε πριν από λίγους μήνες, κάναμε σχεδόν 12 χιλιόμετρα, οι δύο μας μ' ένα ποδήλατο, για να φτάσουμε στη Βιτσέντσα ξεκινώντας από το Καλντόνιο. Για να πάμε στο στάδιο Menti για να δούμε τον υπέροχο Πάολο Ρόσι.

Αυτά ήταν τα χρόνια στα οποία λατρεύω τα όνειρα που έκανα. Σκέφτηκα ότι μια μέρα θα έπαιζα και σε αυτό το στάδιο. Μιμούμενος τον Πάολο Ρόσι, θα μπορούσα να πετύχω αυτό που κατάφερε. Να κερδίσω ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στον τελικό εναντίον της Βραζιλίας.

Όπως έκανε ο Πάολο Ρόσι εναντίον της Γερμανίας. Να κερδίσω τη «Χρυσή Μπάλα». Όπως ο Πάολο Ρόσι. Ένα υπέροχο ταξίδι στην Κίνα μας έκανε πρόσφατα να ξανασυναντηθούμε.

Μιλήσαμε πολύ για όσα είχαμε ζήσει πόσο και για το τι θα έπρεπε να γίνει για ένα καλύτερο μέλλον. Ειδικά στο ποδόσφαιρο. Ο Πάολο έδωσε ένα όνειρο σε εκατομμύρια Ιταλούς, το οποίο εγώ δεν κατάφερα. Η κατανόηση του μυστηρίου της ζωής και η εξήγηση σε πράγματα που μας συμβαίνουν δεν είναι ποτέ εύκολη.

Όπως το κενό που αφήνει ο Πάολο στην καρδιά της συζύγου του και των τριών παιδιών του, στα οποία πηγαίνουν οι σκέψεις μου.

Γεια σου Πάολο, ποιος ξέρει μπορεί να φορέσεις τα παπούτσια σου όταν είσαι στον παράδεισο. Ελπίζω να έχεις και το χαμόγελό σου. Θα το θυμόμαστε εδώ και πολύ καιρό. Καλό ταξίδι Πάολο, στον αιώνιο ουρανό του γαλήνιου φωτός».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, 17:54