Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Αντρέϊ Ρούμπλεφ θεωρούν άδικο το σύστημα υπολογισμού που θέσπισε η ATP για να προσαρμοσθεί στην διακοπή της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Εάν είχαμε το κανονικό σύστημα, νομίζω ότι θα ήμουν στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης. Τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για εμένα; Το Νο 8 ή το Νο 4; Με το σύστημα που έχουμε τώρα, για εμένα είναι πιο δύσκολο να βρεθώ στην τετράδα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ρούμπλεφ, ο οποίος έχει νικήσει τους 16 από τους 18 αγώνες που έχει δώσει μέσα στο 2021, αλλά βρίσκεται στην όγδοη θέση της κατάταξης που διατηρεί η ATP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος οπαδός του Ρότζερ από εμένα, αλλά δεν έχει παίξει για ένα ολόκληρο έτος και βρίσκεται πάνω από εμένα στην κατάταξη» επεσήμανε από την πλευρά του ο Ζβέρεφ και πρόσθεσε:

«Έπαιξα έναν τελικό Grand Slam, τον τελικό των Masters, κατέκτησα δύο τουρνουά. Ειλικρινά, αυτή η κατάταξη είναι καταστροφή. Θα έπρεπε να είμαι στο Νο 4 ή στο Νο 5 με το κανονικό σύστημα, αλλά τώρα η κορυφή της κατάταξης είναι λίγο παράλογη. Όσο έχουμε το τρέχον σύστημα, η κατάταξη δεν θα έχει σημασία για εμένα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα μέθοδος υπολογισμού για την κατάταξη της ATP έχει παραταθεί έως τις 9 Αυγούστου. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, η ATP ελπίζει ότι το παλιό σύστημα, το οποίο υπολογίζεται με βάση τα αποτελέσματα που προέκυψαν τις τελευταίες 52 εβδομάδες, θα εφαρμοστεί εκ νέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης