Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη
Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς τη μονομαχία του στον τελικό του Αustralian Open με τον Ράφα Ναδάλ , o οποίος ως γνωστόν απέκλεισε στα ημιτελικά τον Έλληνα πρωταθλητή, Στέφανο Τσιτσιπά.
Ο Σέρβος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον τελικό του τουρνουά, που διεξήχθη την Κυριακή στη «Rod Laver Arena», καθώς επικράτησε του Ισπανού 6-3, 6-2, 6-3, γράφοντας ιστορία στη Μελβούρνη.
Ο Τζόκοβιτς έφτασε τους επτά τίτλους (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019) στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Αυστραλό, Ρόι Έμερσον και τον Ελβετό, Ρότζερ Φέντερερ, που μετρούν από έξι κατακτήσεις…Ο Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, πανηγύρισε τον 15ο γκραν σλαμ τίτλο στην καριέρα του και πλέον είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών στο Αustralian Open.
Πιο συγκεκριμένα, ο «Νόλε» έφτασε τους επτά τίτλους (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019) στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Αυστραλό, Ρόι Έμερσον και τον Ελβετό, Ρότζερ Φέντερερ, που μετρούν από έξι κατακτήσεις.

Παράλληλα ο Τζόκοβιτς πέτυχε τη δεύτερη νίκη του επί του Ναδάλ σε τελικό του τουρνουά, καθώς είχε επικρατήσει και πριν από επτά χρόνια, στη μονομαχία του με τον Ισπανό, με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η σημερινή ήταν η 53η αναμέτρηση για το ζευγάρι Τζόκοβιτς-Ναδάλ, με τον Σέρβο να μετράει πλέον 28 νίκες έναντι 25 του Ισπανού, ενώ υπερισχύει και στις νίκες σε τελικούς, με 15 έναντι 10. Αντίθετα, ο Ναδάλ είναι καλύτερος σε αγώνες γκραν σλαμ, καθώς μετράει 9 νίκες, έναντι 6 του Τζόκοβιτς.

Ο Τζόκοβιτς σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο που κατέκτησε στην Αυστραλία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι πανηγυρισμοί του «Νόλε» με τη λήξη του τελικού


Ο αγώνας
Δυναμικά μπήκε στο παιχνίδι ο «Nόλε», ο οποίος σέρβιρε πρώτος στον τελικό, καταφέρνοντας να πάρει το πρώτο game χωρίς μάλιστα να χάσει πόντο.
Στη συνέχεια ο Σέρβος έκανε μπρέικ, μετά από ένα αβίαστο λάθος του Ναδάλ, διευρύνοντας έτσι το προβάδισμά του, ενώ έκανε και το 3-0 με love service game απέναντι στον Ισπανό, που δείχνει αρκετά σφιγμένος.
Στο τέταρτο γκέιμ του πρώτου σετ η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Ναδάλ, με αποτέλεσμα να ακουστούν τα πρώτα «vamos» στο κορτ, ωστόσο απάντησε ο Τζοκοβιτς χωρίς να χάσει πόντο στο πέμπτο game, κάνοντας έτσι το 4-1.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αυτό ήταν το τρίτο game που κατέκτησε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις χωρίς να χάσει πόντο απέναντι στον Ισπανό, ο οποίος στη συνέχεια μείωσε σε 4-2, μένοντας σε απόσταση ενός break από τον μεγάλο αντίπαλό του.
Ο Σέρβος πάντως συνέχισε το εντυπωσιακό του παιχνίδι, έκανε το 5-2 με love service game, για να απαντήσει ο αντίπαλός του, ο οποίος έκανε το 5-3, βλέποντας όμως τον Τζόκοβιτς να κατακτά το επόμενο γκέιμ και με σκορ 6-3 να παίρνει το πρώτο σετ, μετά από 36 λεπτά αγώνα.

Τα highlights του πρώτου σετ:

Στο δεύτερο σετ ο τενίστας από τη Μαγιόρκα σέρβιρε πρώτος και κατάφερε να πάρει το πρωτο γκέιμ.
Mία εικόνα, χίλιες λέξεις
Στη συνέχεια δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο σερβίς του αντιπάλου του, ο οποίος έκανε το 1-1 με love service game, με τον Ναδαλ να ανακτά το προβάδισμα με άσο στο τρίτο γκέιμ, πριν ο «Νόλε» ισοφαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες σε 2-2.
Mάλιστα ακολούθως τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον Ισπανό, καθώς ο Σέρβος κυριαρχόντας στο κορτ έκανε το μπρέικ και πήρε προβάδισμα με 3-2 στα games, ενώ διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του μετά από μεγάλη μάχη στο έκτο γκέιμ του δεύτερου σετ.
O Tζόκοβιτς συνέχισε ακάθεκτος, έκανε το 5-2 και με τρεις άσους (!) στο όγδοο γκέιμ κατέκτησε πανηγυρικά και το δεύτερο σετ.
Τα highlights του δεύτερου σετ:

Mε σφιγμένη γροθιά πανηγύρισε ο Τζόκοβιτς την κατάκτηση και του δεύτερου σετ
To τρίτο σετ ξεκίνησε με τον Ναδάλ να επικρατει στο πρώτο γκέιμ, με τον «Νόλε» να απαντά με love service game, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Mε ένα μαγικό drop shot το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις έκανε το break και προηγήθηκε με 2-1, ενώ με… σπασμένα φρένα διεύρυνε το προβάδισμά του, πριν ο Ισπανός κάνει το 3-2.
Ο Τζόκοβιτς απάντησε (4-2), με τον Ναδάλ να κρατά το σερβίς του μειώνοντας σε 4-3. Ο Σέρβος με όπλο το σερβίς του προηγήθηκε με 5-3, στριμώχνοντας στα σχοινιά τον αντίπαλό του, πριν κάνει το 6-3, γράφοντας ιστορία στη Μελβούρνη.

Φωτογραφίες από τον τελικό του Australian Open:

Oύτε καρφίτσα δεν πέφτει στη «Rod Laver Arena»

 
Η αναμνηστική φωτογραφία των δύο φιναλίστ πριν την έναρξη του τελικού
Συγκινητική φωτογραφία με τα δύο παιδιά του Τζόκοβιτς να βλέπουν τις προσπάθειες του πατέρα τους από το σπίτι
H είσοδος των δύο αθλητών στο κορτ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης