Ο Πελέ δεν έχει πια ανάγκη από θεραπεία αιμοκάθαρσης, όπως επιβεβαιώθηκε από την ιατρική έκθεση του νοσοκομείου «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο οποίο ο ποδοσφαιρικός μύθος της Βραζιλίας νοσηλεύεται από τις 24 Νοεμβρίου.

Οι γιατροί απέσυραν σήμερα τον καθετήρα που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση της αιμοκάθαρσης στον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος αναρρώνει από σοβαρή λοίμωξη του ουροποιητικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και των κλινικών δοκιμών έχουν επιβεβαιώσει ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο να συνεχιστεί η αιμοκάθαρση, η οποία ούτως ή άλλως είχε ανασταλεί από την Κυριακή, ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι «έχουν προγραμματιστεί νέοι έλεγχοι στους νεφρούς τις επόμενες ημέρες».

Αυτή η τελευταία πρόταση φαίνεται να επιβεβαιώνει την είδηση που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες από τον Τύπο της Βραζιλίας, σύμφωνα με την οποία ο «Βασιλιάς» ζει με έναν νεφρό από το 1977, όταν έπαιζε ακόμη στην ομάδα της Νέας Υόρκης Κόσμος.

Το ανακοινωθέν αναφέρει, επίσης, ότι ο 74χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής «δεν έχει πυρετό, τρώει καλά και λαμβάνει ενδοφλέβια αντιβιοτικά φάρμακα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πελέ είχε χειρουργηθεί στις 12 Νοεμβρίου για την αφαίρεση λίθων στους νεφρούς και έλαβε εξιτήριο τρεις ημέρες αργότερα, όμως χρειάστηκε να επιστρέψει στο νοσοκομείο στις 24 Νοεμβρίου για να αντιμετωπιστεί μια σοβαρή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, η οποία οδήγησε στην άμεση νοσηλεία του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης