Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ένα από τα κεντρικά «πρόσωπα» του EURO 2020, ρίχνεται σήμερα το απόγευμα στη μάχη της κορυφαίας διοργάνωσης, καθώς η Πορτογαλία υποδέχεται στις 19:00 (ΑΝΤ1) την Ουγγαρία.

Ο «CR7» έχει τρεις βασικούς στόχους στο τουρνουά: πρωτίστως να οδηγήσει το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος στη διατήρηση των σκήπτρων του (σ.σ. από το EURO του 2016), ακολούθως να σκοράρει τουλάχιστον μία φορά για να βρεθεί μόνος πρώτος στον σχετικό πίνακα της διοργάνωσης (σ.σ. έχουν από εννέα γκολ με τον Μισέλ Πλατινί) και εντέλει να βάλει τις βάσεις για την έκτη «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου, η Πορτογαλία θα γίνει η μόλις δεύτερη και μετά την Ισπανία (2008 και 2012) εθνική ομάδα που θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Για να τα καταφέρει όμως, θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα στην κατάμεστη «Puskas Arena» επικρατώντας της Ουγγαρίας στον 6ο όμιλο «του θανάτου», όπου συμμετέχουν η Γαλλία και η Γερμανία.

Παράλληλα, στα 36 του, ο επιθετικός της Γιουβέντους θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα παίξει τουλάχιστον έναν αγώνα σε πέντε διαφορετικά EURO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, Ικερ Κασίγιας, μετρά μεν πέντε συμμετοχές σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά δεν αγωνίστηκε σε όλα.

Ταυτόχρονα ο «CR7» έχει σκοράρει 104 φορές σε 175 διεθνείς συμμετοχές και… κυνηγά το ρεκόρ (σ.σ. από το 2006) του Ιρανού επιθετικού, Αλί Νταεΐ, ο οποίος προηγείται στον σχετικό πίνακα με 109 γκολ σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Ο Ρονάλντο βρίσκεται στο τέλος μιας απογοητευτικής σεζόν με τη Γιουβέντους, καθώς η «γηραιά κυρία» έμεινε χωρίς τίτλο, όμως κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη Serie A με 29 γκολ.

Σίγουρα, λοιπόν, θα θελήσει να… εκμεταλλευτεί το EURO 2020 για να διεκδικήσει την έκτη «Χρυσή Μπάλα» της σπουδαίας καριέρας του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης