Η Βραζιλία θα διεκδικήσει το 10ο Κόπα Αμέρικα της ιστορίας της μιας και προκρίθηκε στον τελικό αφού επικράτησε του Περού με 1-0 στον πρώτο ημιτελικό με «ήρωα» τον Πακετά που είχε σκοράρει και στον προημιτελικό.

Ο αγώνας είχε δύο… πρόσωπα, με την Βραζιλία να κυριαρχεί στο πρώτο μέρος, ενώ το Περού πίεσε για την ισοφάριση στο δεύτερο, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα 45 λεπτά ανήκαν στην Βραζιλία η οποία είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ, με τον Νεϊμάρ να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα. Στο 34ο λεπτό μετά από μία δική του «μαγική» ενέργεια απέναντι σε τρεις Περουβιανούς, ήρθε και το 1-0, με τον άσο της Παρί να δίνει την ασίστ στον Πακετά ο οποίος με δυνατό σουτ, σκόραρε για να δώσει το προβάδισμα στην «Σελεσάο». Βέβαια είχε προηγηθεί μία φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των Περουβιανών, σε ένα χέρι του Τιάγκο Σίλβα μέσα στην μεγάλη περιοχή στο 22ο λεπτό, όπου ο διαιτητής έδειξε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος το Περού ήταν καλύτερο, είχε ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε με την Βραζιλία να προσπαθεί στις αντεπιθέσεις να πετύχει ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» την πρόκριση. Αυτό μπορεί να μην ήρθε αλλά έμεινε και το… μηδέν, με την «Σελεσάο» να είναι η μία ομάδα του τελικού, περιμένοντας τον νικητή του ζευγαριού Αργεντινή-Κολομβία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή: sdna.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης