Αναβολή τριών εβδομάδων παίρνουν οι ανακοινώσεις για τη νέα μορφή του Champions League, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2024. Όπως γνωστοποίησε η UEFA, το ζήτημα θα συζητηθεί στην αυριανή (31/3) συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση, που είναι προγραμματισμένη για τις 19/4, οπότε και θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Αν δεν υπάρξει στο μεσοδιάστημα κάποια θεαματική ανατροπή δεδομένων, η νέα μορφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα περιλαμβάνει 36 ομάδες, χωρίς ομίλους, όπου κάθε σύλλογος θα δίνει δέκα αγώνες, με αντιπάλους από διαφορετικά γκρουπ δυναμικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ολοκλήρωση των δέκα αγωνιστικών και με βάση την ενιαία κατάταξη, οι πρώτες οκτώ ομάδες θα προκρίνονται στους «16», ενώ εκείνες που θα κατατάσσονται από την 9η έως και την 24η θέση θα δίνουν αγώνες πλέι-οφ για την πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Η προωθούμενη φόρμουλα, προϊόν πολύμηνων διαπραγματεύσεων της UEFA με τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, υπόσχεται να αυξήσει τα κέρδη των ομάδων, αποτρέποντας τις… αποσχιστικές τάσεις που έχουν εμφανιστεί, υπό τη μορφή ενός σχεδιαζόμενου κλειστού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συλλόγων.

Ένα από τα σημεία «τριβής» είναι το πώς θα διατεθούν τα τέσσερα επιπλέον εισιτήρια, με την UEFA να επιθυμεί τη διατήρηση του sporting merit (δηλαδή της πρόκρισης μέσω αποκλειστικά αγωνιστικών κριτηρίων) και τους μεγάλους συλλόγους να επιδιώκουν τη θέσπιση μιας μορφής wild card, που θα διασφαλίζει τη συμμετοχή στο Champions League, ακόμη και μετά από μία κακή σεζόν ομάδας στο εγχώριο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης