Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φόρσμπεργκ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (2′, 59′), η Σουηδία επικράτησε δύσκολα την Τετάρτη με 3-2 σκορ της Πολωνίας στην «Gazprom Arena» της Αγίας Πετρούπολης και πέρασε πανηγυρικά στους «16» του Euro 2020 ως πρώτη από τον 5ο όμιλο της διοργάνωσης.

Το συγκρότημα του Πάουλο Σόουζα κατάφερε με δύο γκολ του Λεβαντόφσκι (61′, 84′) να ισοφαρίσει σε 2-2, ωστόσο ο Κλάεσον σκόραρε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στα χρονικά των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με το οποίο ο επιθετικός της Λειψίας άνοιξε το σκορ μόλις στο 1.22΄΄ της αναμέτρησης σίγουρα «πάγωσε» το συγκρότημα του Σόουζα, που αν και είχε την απίστευτη διπλή ευκαιρία στο 17′ με τον Λεβαντόφσκι, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φόρσμπεργκ «χτύπησε» για δεύτερη φορά πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, μετά από ασίστ του νεοεισελθέντα, Κουλουσέφσκι (59΄) και παρότι ο Λεβαντόφσκι με το πρώτο του γκολ στο τουρνουά μείωσε και έβαλε εκ νέου τους Πολωνούς στο ματς, στο 61΄.

Ο κορυφαίος στράικερ του κόσμου «χτύπησε» ξανά στο 84΄, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στον αγώνα, καθώς με νίκη οι Πολωνοί θα περνούσαν στην επόμενη φάση. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Κλάεσον, έσβησε τα όνειρά τους, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2. Το συγκρότημα του Πάουλο Σόουζα αποκλείστηκε πρόωρα με μόλις μία ισοπαλία και δύο ήττες!

Ο Έμιλ Φόρσμπεργκ με τα δύο τέρματα που πέτυχε έχει σκοράρει τα 4 τελευταία της Εθνικής Σουηδίας σε τελική φάση μεγάλου τουρνουά. Τρία από αυτά τα έχει πετύχει στην τρέχουσα διοργάνωση, ενώ είχε βρει δίχτυα και στο Μουντιάλ του 2018 στο 1-0 επί της Ελβετίας.

Με τη νίκη της απέναντι στην Πολωνία, η σκανδιναβική ομάδα έφτασε τις 10 στα 12 τελευταία ματς απέναντι στους Πολωνούς (έχει ακόμη μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα), μεταξύ των οποίων τα 6 τελευταία συνεχόμενα.

Ίσως η Πολωνία να είχε καλύτερη τύχη στο ματς, εάν στο 17΄ μετά το κόρνερ που εκτελέστηκε ο Λεβαντόβσκι είχε ισοφαρίσει. Και οι δύο κεφαλιές που επιχείρησε, όμως, σταμάτησαν ισάριθμες φορές στο δοκάρι της εστίας του Όλσεν.

Κίτρινες: Ντάνιελσον – Κριχόβιακ, Γκλικ

ΣΟΥΗΔΙΑ (Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (68΄ Κραφθ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ (78΄ Κλάεσον), Ίσακ (68΄ Μπεργκ), Κουάισον (55΄ Κουλουσέφσκι)

ΠΟΛΩΝΙΑ (Πάουλο Σόουζα): Στσέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Γιόζβιακ (61΄ Σβίερτσοκ), Κριχόβιακ (78΄ Πλατσέτα), Κλιχ (73΄ Κοζλόφσκι), Πούχατς (46΄ Φρανκόφσκι), Σφιντέρσκι, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι

 

 

 

 

 

 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Σουηδία 7 (4-2)

2. Ισπανία 5 (6-1)

3. Σλοβακία 3 (2-7)

4. Πολωνία 1 (4-6)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης