Η τσεχική αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λευκορωσίας Βλαντιμίρ Μπαζάνοφ και τη σύζυγό του, με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα μέτρα κατά της πανδημίας της Covid-19, επειδή δεν είχαν υποβάλει αίτηση για εξαίρεση απ’ τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, όπως ανέφεραν την Τρίτη (30/11) τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπαζάνοφ, σύμμαχος του ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, επρόκειτο να παρευρεθεί στον προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών μεταξύ Τσεχίας και Λευκορωσίας, ανέφερε η εφημερίδα Denik N, ενώ από την πλευρά της η ομοσπονδία της Λευκορωσίας αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο. Ο αγώνας εντέλει αναβλήθηκε λόγω περιστατικών κορωνοϊού που εντοπίστηκαν εντός της ποδοσφαιρικής ομάδας γυναικών της Λευκορωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τσεχική αστυνομία από την πλευρά της, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει επίσημα ότι ο Μπαζάνοφ και η σύζυγός του συνελήφθησαν, τονίζοντας μόνο πως: «Συνελήφθησαν δύο ξένοι υπήκοοι που θεωρούνται ύποπτοι ότι εισήλθαν στην Τσεχική Δημοκρατία και παρέμειναν εδώ, κατά παράβαση των ισχυόντων μέτρων ασφαλείας του Υπουργείου Υγείας».

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της τσεχικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου τόνισε ότι τόσο ο Λευκορώσος πρόεδρος όσο και η UEFA, έχουν στραφεί στην τσεχική ομοσπονδία για βοήθεια. Συγκεκριμένα, ο Μίχαλ Γιούρμαν υπογράμμισε πως η ομοσπονδία της Λευκορωσίας και η UEFA τόνισε προς την τσεχική ομοσπονδία πως «…ο Μπαζάνοφ έφτασε στη χώρα με την ιδιότητα του προέδρου αθλητικής ένωσης και όχι πολιτικού αξιωματούχου».

Τέλος, επειδή το θέμα άρχισε από ένα σημείο και μετά να παίρνει και πολιτικές διαστάσεις, υπήρξε τοποθέτηση επ’ αυτού κι απ’ την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας Εύα Νταβίντοβα, η οποία δήλωσε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Μπαζάνοφ βρισκόταν στη χώρα ή αν είχε υποβάλει αίτηση για τσεχική βίζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης