Πέντε παίκτες του ΝΒΑ συναντήθηκαν τη Δευτέρα (23/11) με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό για να συζητήσουν γύρω από τη δράση τους σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η αντιπροσωπεία των NBAers απαρτίστηκε από τους Κάιλ Κόρβερ (Μιλγουόκι Μπακς), Στέρλινγκ Μπράουν (Χιούστον Ρόκετς), Τζόναθαν Άιζακ (Ορλάντο Μάτζικ), Άντονι Τόλιβερ (Μέμφις Γκρίζλις), Μάρκο Μπελινέλι (Σαν Αντόνιο Σπερς), ενώ μαζί τους ήταν και η εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης παικτών (NBPA), Μισέλ Ρόμπερτς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε στο Βατικανό και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας με τον Πάπα Φραγκίσκο», ανέφερε ο Κόρβερ σε δελτίο Tύπου της Ένωσης Παικτών, συνεχίζοντας: «Η προθυμία του να συζητήσει αυτά τα θέματα ήταν εμπνευσμένη και υπενθύμισε ότι το έργο μας έχει παγκόσμιο αντίκτυπο και πρέπει να συνεχιστεί». 

Από την πλευρά της η Ρόμπερτς, πρόσθεσε: «Αυτή η συνάντηση επικυρώνει τη δύναμη των φωνών των παικτών μας. Το γεγονός ότι ένας από τους πιο σημαντικούς ηγέτες στον κόσμο προσπάθησε να συνομιλήσει μαζί τους καταδεικνύει την επιρροή τους. Παραμένω εμπνευσμένη από τη συνεχή δέσμευση των παικτών μας να υπηρετούν και να υποστηρίζουν την κοινότητά μας».

H αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης