Την πρόκριση στα ημιτελικά του Kremlin Cup πήρε την Παρασκευή η Μαρία Σάκκαρη (Νο 7), καθώς επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) της Σιμόνα Χάλεπ (Νο 19).

Το άλλοτε Νο1 του κόσμου δεν στάθηκε ικανό εμπόδιο να σταματήσει την πορεία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, η οποία θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Εκατερίνα Αλεξαντρόβα (Νο 37) το μεσημέρι του Σαββάτου (14.00, Cosmote Sport 9), με φόντο τον τελικό του τουρνουά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σάκκαρη βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της απέναντι στη Χάλεπ, μία αθλήτρια που έχει στο παλμαρέ της έναν τίτλο στο Γουίμπλεντον και άλλον ένα στο Ρολάν Γκαρός, καθώς και ακόμη τρεις τελικούς σε γκραν σλαμ. Το πρώτο σετ ήταν ντέρμπι, με τα περισσότερα γκέιμ να είναι «κλειστά».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προηγήθηκε 5-2, η Χάλεπ μείωσε σε 5-4 και σέρβιρε για να ισοφαρίσει, αλλά η Σάκκαρη κατάφερε, στην πέμπτη ευκαιρία της, να κάνει το break και να πάρει το πρώτο σετ.

Με κεκτημένη ταχύτητα, προηγήθηκε 3-0 και 5-1 στο δεύτερο και έφτασε σε ματς μπολ, αλλά η έμπειρη Ρουμάνα κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι και με δύο break μείωσε σε 5-4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πάλι, όμως, η Μαρία Σάκκαρη στο κρίσιμο σημείο βρήκε τα σωστά χτυπήματα, «έσπασε» το σερβίς της Χάλεπ και πανηγύρισε τη νίκη.

Λίγο νωρίτερα, η Εκατερίνα Αλεξαντρόβα έκανε την έκπληξη και απέκλεισε με 6-3, 6-4 το Νο1 του ταμπλό, τη Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η 26χρονη Ρωσίδα είναι Νο 37 στην παγκόσμια κατάταξη και η Μαρία Σάκκαρη την έχει νικήσει και τις τρεις φορές που βρέθηκαν αντιμέτωπες στο παρελθόν, με τελευταία εξ αυτών το 2019 στο Σαν Χοσέ.

 

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα η Σάκκαρη ανέφερε: «Ήταν πολύ σκληρό ματς. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα κόντρα στη Σιμόνα. Ήξερα τι έπρεπε να περιμένω. Χτυπάει περισσότερες μπάλες από κάθε άλλη αθλήτρια αλλά τελικά βρήκα τον τρόπο να κερδίσω». 

Για το δεύτερο σετ όπου το 5-1 έγινε 5-4 είπε: «Ήμουν λίγο κουρασμένη, λίγο νευρική. Είναι πολύ σκληρό το φετινό τουρ για εμένα, Έχω ταξιδέψει πάρα πολύ. Προσπάθησα πολύ περισσότερο στο τελευταίο game γι’ αυτό και κέρδισα». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης