Ο Ιταλός αρχιδιαιτητής, Νίκολα Ριτσόλι, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο της FIFA για τις πέντε αλλαγές στο ποδόσφαιρο, καθώς από τα συνεχόμενα παιχνίδια, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να προκύψουν θέματα τραυματισμών για τους παίκτες. 

«Πιστεύω ότι η FIFA θα επιτρέψει τις πέντε αλλαγές. Σε αυτή τη φάση, με πολλά παιχνίδια το ένα μετά το άλλο και πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να βοηθηθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις αλλαγές που θα υπάρξουν στο VAR, επισημαίνοντας ότι «συνήθως υπάρχουν τέσσερις στο δωμάτιο, αλλά θα μειωθούν σε τρεις, φορώντας μάσκες και γάντια».

Καταλήγοντας ο Ριτσόλι, ο οποίος υπήρξε μία από τις κορυφαίες «σφυρίχτρες» σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια, υπογράμμισε: «Πρέπει να συμπεριφερόμαστε διαφορετικά και όταν μιλάμε για την απόσταση, ώστε να αποφύγουμε τα ρίσκα. Επίσης χρειαζόμαστε ένα βήμα μπροστά στην κουλτούρα μας, που θα είναι θετικό για όλους μας. Δουλεύουμε με την UEFA και τα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα, ώστε να θέσουμε έναν κώδικα συμπεριφοράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης