Ο Ντίνο Ράτζα… υποκλίθηκε στον νέο MVP της σεζόν στο ΝΒΑ, Νίκολα Γιόκιτς, αλλά όταν του ζητήθηκε να προβεί σε σύγκριση του Γιόκιτς με τον Σαμπόνιτς, o Kροάτης παλαίμαχος διεθνής ΝΒΑερ έκρινε νικητή στο ματσάρισμα τον Λιθουανό!

«Αν γινόταν ματσάρισμα ανάμεσα στον Σαμπόνις και τον Γιόκιτς, ο Σάμπας θα… καταβρόχθιζε τον Γιόκιτς,» δήλωσε ο Ράτζα για τον παίκτη που «έκλεψε» έναν τρίτο διαδοχικό τίτλο MVP στο ΝΒΑ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, Ντίνο Ράτζα παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «bhbasket.ba» αναφέροντας για τον «Τζόκερ»: «Άξιζε τον τίτλο 100%! Ο Νίκολα έκανε μια απίθανη χρονιά. Είναι ένα μοναδικό ταλέντο που βλέπει το μπάσκετ εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τους υπόλοιπους ψηλούς. Αυτός ο τύπος έχει τρομερή μπασκετική ευφυΐα που πολύ σπάνια μπορείς να συναντήσεις».

Σε ερώτηση αν ο Γιόκιτς έχει τις ικανότητες να γίνει μία ημέρα ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης όλων των εποχών, ο Ράτζα απάντησε: «Εξαρτάται από τον ίδιο αν θα γίνει ο καλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών. Μπορεί να κυριαρχήσει χωρίς πρόβλημα τα επόμενα 10 χρόνια!

Το μοναδικό ζήτημα έχει να κάνει με το αν θα μείνει ικανοποιημένος απλώς και μόνο με τα λεφτά που βάζει στον λογαριασμό του ή αν θα παραμείνει πεινασμένος για περισσότερες επιτυχίες. Ό,τι συνέβη δηλαδή με τον Ντράζεν. Αν συμβεί το δεύτερο, δεν ξέρω ποιος μπορεί να τον σταματήσει»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος, κλήθηκε να καταθέσει και τη δική του άποψη για τις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα στον Γιόκιτς και τον Λιθουανό θρύλο, Άρβιντας Σαμπόνις, τονίζοντας: «Είναι έλλειψη σεβασμού και ηλίθιο να συγκρίνεις παίκτες διαφορετικών εποχών. Κάθε γενιά έχει τα είδωλά της. Κατά τη γνώμη μου, είναι δύσκολο να πεις ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών.

Το μπάσκετ έχει αλλάξει τα τελευταία 20-30 χρόνια… Η επίθεση έχει γίνει προτεραιότητα. Αν γινόταν ματσάρισμα ανάμεσα στον Σαμπόνις και τον Γιόκιτς, ο Σάμπας θα… καταβρόχθιζε τον Γιόκιτς. Ο τελευταίος, όμως παρουσιάζει έναν τρόπο να κάνει τα δύσκολα πράγματα ασυνήθιστα απλά. Είναι ένα θέμα για ευρεία συζήτηση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης