Την ευκαιρία να φτάσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικά ενός γκραν σλαμ έχει σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας (Νο5 στον κόσμο) αντιμετωπίζει στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο12 στον κόσμο), σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να αρχίσει περίπου στις 16.30 (EΡΤ Sports).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Έλληνας τενίστας, μετά την πρόκριση-θρίλερ στην πρεμιέρα του στο γαλλικό γκραν σλαμ επί του Γιάουμε Μουνάρ, όπου, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή, εν συνεχεία πάτησε… γκάζι και ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση τους τρεις επόμενους αντιπάλους του.

Αρχικά νίκησε με 3-0 σετ τον Ουρουγουανό Κουέβας, ακολούθως ξεπέρασε με το ίδιο σκορ το εμπόδιο του Αλιάζ Μπέντενε, που εγκατέλειψε το ματς στο τρίτο σετ, για να ακολουθήσει η πρόκριση επί του Ντιμιτρόφ, με την οποία σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Τσιτσιπάς στο σημερινό παιχνίδι του με αντίπαλο τον Ρούμπλεφ ψάχνει από τον Ρώσο και μία άτυπη ρεβάνς, για την ήττα που γνώρισε από εκείνον πριν από λίγες ημέρες στον τελικό του Αμβούργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά ο Έλληνας πρωταθλητής έχει αντιμετωπίσει τον Ρώσο τρεις φορές, με τον «Στεφ» να μετράει μία νίκη και δύο ήττες.

Συγκεκριμένα ο Τσιτσιπάς τον είχε κερδίσει στον ημιτελικό του Next Gen το 2018, ενώ έναν χρόνο μετά ο Ρώσος  επικράτησε του «Στεφ» στον πρώτο γύρο του US Open.

Στον άλλο προημιτελικό, από τον οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος για τον Τσιτσιπά ή τον Ρούμπλεφ, αγωνίζεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ισπανό Π. Καρένο Μπούστα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ήδη έχει βγει το πρώτο ζευγάρι για τα ημιτελικά, το οποίο αποτελούν ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Αργεντινός Ν. Σβάρτσμαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης