Οι οπαδοί της τουρκικής Μπεσίκτας, συγκεκριμένα τα μέλη του συνδέσμου φιλάθλων «Carsi», που κατηγορούνται από την κυβέρνηση Ερντογάν για προτροπή σε πραξικόπημα, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι από το δικαστήριο, μετά από μια διαδικασία που κράτησε πάνω από 15 ώρες.

Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 2 Απριλίου του 2015 και αυτό το γεγονός λογίζεται ως νίκη για τους οπαδούς, αφού ο εισαγγελέας αποφάσισε, όχι μόνο να μην τους προφυλακίσει μέχρι τη δίκη, αλλά και να μην τους επιβάλει τον περιοριστικό όρο της εξόδου από την χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτι που δείχνει πως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να καταδικαστούν ως προδότες και δεν αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία.

Χαρές και πανηγύρια λοιπόν στις τάξεις των «Carsi», οι οποίοι θα μπορέσουν τον Φεβρουάριο να ταξιδέψουν στο Λίβερπουλ για να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα σε αγώνα που δίνει για την φάση των «32» του Europa League.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε ένας από τους 35 κατηγορούμενους στο δικαστήριο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχουμε τη δύναμη να εξασφαλίσουμε στην ομάδα μας ένα πρωτάθλημα, έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε και να υποκινήσουμε μια επανάσταση;».

Με πληροφορίες από το humbazine.gr

Διαβάστε επίσης: Στο εδώλιο 35 οπαδοί της Μπεσίκτας για απόπειρα πραξικοπήματος – Φίλαθλοι της Μπεσίκτας κατηγορούνται για πραξικόπημα

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης