Η ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων θα πρέπει να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα, έναντι ακόμη και των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio 24», εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την απόφαση της UEFA να μεταθέσει για την επόμενη χρονιά το EURO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της FIGC υπογράμμισε ακόμη ότι η Ιταλία -αλλά και η Ισπανία- ενδέχεται να ζητήσουν παράταση πέραν της 30ης Ιουνίου για την ολοκλήρωση της σεζόν, ενώ εκτίμησε ότι η οικονομική ζημιά στο ποδόσφαιρο από την πανδημία του κορωνοϊού ενδέχεται να φτάσει στα 700 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα αποκάλυψε πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου ο τελικός του Champions League και του Europa League.

Ο τελικός του Champions League προορίζεται για τις 27 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα αυτός του Europa League στο Γκντασκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για εμάς, τα εθνικά πρωταθλήματα έχουν προτεραιότητα και το έχουμε ήδη επισημάνει. Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε κανέναν, αλλά όπως εμείς εξετάζουμε αλλαγές σε περίπτωση που μικρύνει το περιθώριο διεξαγωγής αγώνων, το ίδιο πρέπει να κάνει και η UEFA με το Champions League και το Europa League», τόνισε ο Γκραβίνα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτιμά μία συντόμευση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενδεχομένως με νοκ-άουτ (αντί για διπλούς) αγώνες.

«Χάρη στην αναβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στην οποία ελπίζαμε, έχουμε περισσότερες δυνατότητες να βρούμε ημερομηνίες μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου, με την ελπίδα ότι η προθεσμία της 30ης Ιουνίου θα αποδειχθεί επαρκής. Σε διαφορετική περίπτωση εμείς, όπως και η ισπανική ομοσπονδία, θα ζητήσουμε άδεια να επεκτείνουμε (σ.σ. το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων) για 10-15 ημέρες μέσα στον Ιούλιο», είπε ακόμη ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας.

Ο Γκραβίνα εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η 3η Μαΐου είναι μια εφικτή ημερομηνία επανέναρξης του ιταλικού πρωταθλήματος, ενώ αντίθετα χαρακτήρισε πολύ αισιόδοξο το «καλό» σενάριο της UEFA, που προβλέπει να παιχτεί και πάλι ποδόσφαιρο στις 14 Απριλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης