Ο πρόεδρος της ισπανικής LaLiga, Χαβιέρ Τεμπάς, στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους συλλόγους της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στην Ισπανία, εξήγησε στους προέδρους, τους διευθύνοντες συμβούλους και τους αντιπροέδρους που ήταν παρόντες σε αυτή την τηλεδιάσκεψη, ότι για τη διαμόρφωση του επόμενου προϋπολογισμού τους θα πρέπει να δοκιμάσουν το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Η εκτίμηση αυτή του Τεμπάς, όπως επισημαίνει η ισπανική εφημερίδα «As», οφείλεται στο γεγονός ότι η πρόθεση αυτή τη στιγμή της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν αγώνες με φιλάθλους μέχρι το 2021, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να διατεθεί το εμβόλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι οι σύλλογοι υπολόγισαν ότι, με αυτή τη διακοπή και παρά την πιθανή επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου χωρίς θεατές, θα χάσουν συνολικά 129,5 εκατομμύρια (117 η πρώτη και 12,5 η δεύτερη κατηγορία).

Αυτό θα ήταν μόνο μέρος της τρύπας που τους περιμένει αφού, με την τηλεόραση, η LaLiga πιστεύει ότι οι συνολικές απώλειές της θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 956 εκατομμύρια, εάν δεν επανεκκινήσει το πρωτάθλημα, και 350 εάν αυτό γίνει χωρίς θεατές.

Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε ότι τα οφέλη για τα επίσημα καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια, επισκέψεις σε μουσεία δεν θα είναι σε θέση να τιμολογηθούν, αλλά θα έχουν σαφή αντίκτυπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης