Σοκ στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο προκάλεσε η είδηση της σύλληψης του προέδρου της Μπενφίκα, Λουίς Φελίπε Βιέιρα, ο οποίος κατηγορείται για πληθώρα οικονομικών σκανδάλων!

Πιο συγκεκριμένα, ο 72χρονος παράγοντας των Λουζιτανών, ο οποίος βρίσκεται στον προεδρικό θώκο των «αετών» από το 2003, όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στην οικεία του, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες όπως υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι φυσικό η είδηση της σύλληψής του αποτέλεσε «βόμβα» για τη χώρα της Ιβηρικής, καθώς ο Λουίς Φελίπε Βιέιρα είναι ένας από τους τέσσερις πιο ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της Πορτογαλίας.

Η σύλληψη του ισχυρού άνδρα της Μπενφίκα έγινε έπειτα από μία άκρως οργανωμένη επιχείρηση της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα στο «στόχαστρο» των διωκτικών αρχών έχουν μπει και τα γραφεία της ομάδας, στην προσπάθειά τους να βρουν επιπλέον στοιχεία, που θα «δέσουν» την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των βασικών υπόπτων είναι και ο γιος του προέδρου της Μπενφίκα, ενώ εκτός του Βιέιρα έχει συλληφθεί και ο Ζοσέ Αντόνιο ντος Σάντος, ο οποίος διαθέτει τη μεγαλύτερη επιχείριση στην χώρα με κοτόπουλα.

Οι συλληφθέντες πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για μία υπόθεση που είναι άκρως σοβαρή και «δεμένη» από πολλά σημεία, ενώ δεν αποκλείουν το γεγονός τα όσα ακολουθήσουν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό και τον ιστορικό σύλλογο ποδοσφαίρου.

Επίσης, έχει συλληφθεί και ο γνωστός ατζέντης Μπρούνο Μασέδο, ο άνθρωπος που μεσολάβησε για να επιστρέψει στην Μπενφίκα ο Ζόρζε Ζεσούς από την Φλαμένγκο.

Όπως έγινε γνωστό οι διοικούντες την Μπενφίκα έχουν συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης