Παρά την τιμωρία που του έχει επιβληθεί, ο Φερνάντο Σάντος θα κοουτσάρει κανονικά την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας στο αυριανό εκτός έδρας ματς των προκριματικών του EURO 2016 με αντίπαλο τη Δανία.

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) με σημερινή του απόφαση έδωσε άδεια στους Ίβηρες, προκειμένου να μπορέσει ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας τους να βρεθεί στον πάγκο τους στο εν λόγω ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έμπειρος τεχνικός προσελήφθη τον περασμένο μήνα στην θέση του Πάουλο Μπέντο, ωστόσο, ήταν ήδη, τιμωρημένος με ποινή 8 αγωνιστικών από την FIFA μετά την αποβολή του στο τελευταίο του παιχνίδι ως προπονητής της εθνικής Ελλάδας και δη σε αυτό της φάσης των «16» με την Κόστα Ρίκα, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Παρ’ όλα αυτά, όπως προαναφέραμε, το CAS ανακοίνωσε σήμερα ότι δόθηκε στον 59χρονο προπονητή μία «προσωρινή αναστολή της ποινής» εν αναμονή της απόφασης της προσφυγής που έχει κατατεθεί στο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης κατά της πρωτόδικης απόφασης (οκτώ αγωνιστικές εκτός πάγκων πρόστιμο 20.000 ελβετικών φράγκων).

«Αφού εξετάστηκαν οι ισχυρισμοί των πλευρών, ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων του CAS αποφάσισε σήμερα να δώσει στο αίτημα του κ. Σάντος μία προσωρινή αναστολή», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το CAS και η οποία καταλήγει, αναφέροντας: «Βάσει αυτής, ο κ. Σάντος θα μπορεί να εκτελέσει κανονικά τα καθήκοντά του έως την τελεσίδικη απόφαση του CAS». Όπως έγινε γνωστό η ετυμηγορία θα εκδοθεί το αργότερο έως το τέλος Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης