Πορτογαλία: Έρευνες των εισαγγελικών αρχών στα γραφεία της Μπενφίκα και της Σάντα Κλάρα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, 19:55
Πορτογαλία: Έρευνες των εισαγγελικών αρχών στα γραφεία της Μπενφίκα και της Σάντα Κλάρα

Η Μπενφίκα ήταν μία από τις ομάδες της Πορτογαλίας που δέχθηκαν την ξαφνική «επίσκεψη» των εισαγγελικών αρχών κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (9/11) στο πλαίσιο των ερευνών για οικονομικά εγκλήματα, περίεργες «διαδρομές» χρημάτων σε μεταγραφές, φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος εντός του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Η Γενική Εισαγγελία της Πορτογαλικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι διενήργησε σχεδόν τριάντα έρευνες, ακόμη και στις εγκαταστάσεις και στα γραφεία συλλόγων, σε μία ευρεία έρευνα για διάφορα οικονομικά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι δύο ομάδες που μπήκαν στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών αρχών, ήταν η Μπενφίκα και η Σάντα Κλάρα. Η δικαιοσύνη ερευνά «...υποθέσεις διαφορετικού χαρακτήρα, που σχετίζονται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο», όπως τόνισε σε δήλωσή της η Εισαγγελία, αναφερόμενη σε «...αθλητικές και οικονομικές συνεργασίες, την απόκτηση αθλητικών δικαιωμάτων παικτών από συλλόγους της χώρας και δάνεια που χορηγήθηκαν από υπήκοο της Σιγκαπούρης».

Σύμφωνα με το πορτογαλικό κανάλι TVI, ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φελίπε Βιέιρα (που επανεξελέγη στην προεδρία του κλαμπ τον περασμένο μήνα) ήταν ο κύριος «στόχος» των αρχών που πραγματοποίησαν αυτές τις έρευνες, σε συνέχεια του «φακέλου» που έχει ήδη ανοιχτεί στην υπόθεση.

Επίσης σύμφωνα με το κανάλι, η δικαιοσύνη έχει εστιάσει σε μεγάλο βαθμό και στη «διαδρομή» των μεταγραφών τριών παικτών της Λιβύης, που έγιναν μέσω της Σάντα Κλάρα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, 20:04