Την απόφασή του να αποχωρήσει οριστικά από τους πάγκους γνωστοποίησε ο κορυφαίος ίσως προπονητής όλων των εποχών στην υδατοσφαίριση.

Ο λόγος για τον Ράτκο Ρούντιτς, ο οποίος την τελευταία διετία βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Προ Ρέκο, χωρίς όμως να καταφέρει να την επαναφέρει στην κορυφή της Ευρώπης, αφού πέρυσι τη σταμάτησε ο Ολυμπιακός (στον ημιτελικό του final-8) και φέτος ο… κορωνοϊός, καθώς το Champions League -όπως και το πρωτάθλημα Ιταλίας- διακόπηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κροάτης τεχνικός υπήρξε ένας από τους πλέον επιτυχημένους προπονητές στο πόλο, με τέσσερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (το 1984 και το 1988 με τη Γιουγκοσλαβία, το 1992 με την Ιταλία και το 2012 με την Κροατία).

Κυρίως, όμως, υπήρξε ένας από τους πλέον επιδραστικούς προπονητές στην ιστορία του αθλήματος, εφαρμόζοντας καινοτομίες που έτυχαν ευρείας αποδοχής και άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο παίζεται πλέον η υδατοσφαίριση.

Παράλληλα, δίπλα του «μαθήτευσαν» αρκετοί νεότεροι προπονητές, μεταξύ αυτών και ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας (και παλιότερα της Ελλάδας), Σάντρο Καμπάνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης