Η διαδρομή του Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο της εθνικής Ρωσίας έφθασε στο τέλος της, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε στον Ιταλό προπονητή η απόφαση της ομοσπονδίας για την απόλυσή του. Αιτία η εντός έδρας ήττα (0-1) από την Αυστρία στα προκριματικά του EURO 2016.

Ο Καπέλο είχε συμβόλαιο έως το 2018, αλλά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα οδήγησαν την ομοσπονία στην απόφαση για την απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ βασικός υποψήφιος για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, που θα οδηγήσει την εθνική στο Μουντιάλ που θα διοργανώσει η Ρωσία το 2018, είναι ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λεονίντ Σλούτσκι, ο οποίος από το 2009 έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα με την ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο διάσημος Ιταλός τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο της ρωσικής εθνικής ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ κατάφερε να την οδηγήσει πέρσι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Το 2014 ανανέωσε το συμβόλαιό του για τέσσερα ακόμα χρόνια, όμως το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει η κρίση στην ομάδα με αποτέλεσμα η ομοσπονδία να πάρει την απόφαση να τον απομακρύνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος υποψήφιος για τη διαδοχή του είναι ο Σλούτσκι, αλλά το πρόβλημα για τον 44χρονο Ρώσος προπονητή είναι πως η ΤΣΣΚΑ του δεν τον αφήνει. Επομένως είναι ανοιχτό και το σενάριο τελικά να προπονεί για κάποιο διάστημα και τις δύο ομάδες, αν τελικά προχωρήσει η περίπτωσή του.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ ο Καπέλο θα εισπράξει περίπου 15 εκ. ευρώ ως αποζημίωση, όπως δήλωσε σχετικά παράγοντας της ομοσπονδίας, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη λύση του συμβολαίου του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης