Την απόκτηση του Ασράφ Χακίμι ανακοίνωσε η Παρί Σεν Ζερμέν την Τρίτη (6/07). Ο 22χρονος Μαροκινός δεξιός μπακ, ο οποίος διαθέτει επίσης ισπανική υπηκοότητα, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «πρωτευουσιάνους» και συγκεκριμένα έως τις 30 Ιουνίου 2026.

Γεννημένος στην Μαδρίτη, ο Ασράφ Χακίμι εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών της Ρεάλ Μαδρίτης σε ηλικία 6 ετών (2006). Από το 2015, έπαιξε με την ομάδα U19 στο UEFA Youth League (16 αγώνες, ένα γκολ), πριν ενταχθεί στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, Καστίγια, στην 3η κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2016/2017 (28 ματς, ένα γκολ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεξιοπόδαρος αμυντικός ένα χρόνο μετά έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα και ήταν μέλος αυτής που κατέκτησε το Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Στη συνέχεια ο Ασράφ Χακίμι δόθηκε δανεικός για δύο σεζόν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου πρόσθεσε στη συλλογή του ένα Super Cup Γερμανίας το 2019. Το 2020, εντάχθηκε στο δυναμικό της Ίντερ, όπου πραγματοποίησε 37 συμμετοχές, σκοράροντας 7 γκολ και μοιράζοντας 10 ασίστ, καθώς οι «νερατζούρι» στέφθηκαν πρωταθλητές Ιταλίας.

Είναι διεθνής με το Μαρόκο από το 2016 και μετρά 36 συμμετοχές με 4 γκολ και 6 ασίστ, ενώ έλαβε μέρος και στο Μουντιάλ 2018 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αφρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αισθάνομαι πολύ υπερηφάνεια σήμερα. (…) Ανυπομονώ να γνωρίσω τους νέους συμπαίκτες μου, τους οπαδούς και να νιώσω την εξαιρετική ένταση που κυριαρχεί στο “Παρκ ντε Πρενς”. Μοιράζομαι με το επιτελείο και τους παίκτες τις ίδιες πολύ υψηλές φιλοδοξίες και θα κάνει τα πάντα για να δώσω στο σύλλογό μου αυτό που περιμένει από εμένα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης