Ο πρόεδρος του συλλόγου της Παραγουάης, Ολίμπια, ο οποίος είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους στη Νότια Αμερική, τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, καθώς κρίθηκε ένοχος για χειραγώγηση αγώνων, όπως ανακοίνωσε η FIFA.

Σε μια ανακοίνωση που εξέπληξε τη χώρα, η παγκόσμια ομοσπονδία γνωστοποίησε επίσης ότι ο Μάρκος Τροβάτο, ο οποίος κατείχε τη θέση από το 2014, απέτυχε να συνεργαστεί κατά τη διάρκεια πειθαρχικών διαδικασιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FIFA ανακοίνωσε ότι η απόφαση σχετίζεται με «μια σειρά αγώνων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2018 και 2019», υπογραμμίζοντας ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες.

Στον Τροβάτο επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων (107.921 δολάρια), ενώ ο ίδιος ο παράγοντας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη, κάνοντας λόγο για «πολιτική κρίση» χωρίς νομική βάση. Παράλληλα, τόνισε ότι «Δεν έλαβαν υπόψη κανένα από τα στοιχεία που παρουσιάσαμε».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ολίμπια, ο σύλλογος δεν θα επηρεαστεί στο γήπεδο, καθώς η «Ολίμπια θα συνεχίσει να παίζει και να κερδίζει όπως έκανε σε όλη την ιστορία του συλλόγου», ενώ ο δικηγόρος του είπε στους δημοσιογράφους ότι επόμενη κίνηση τους θα είναι να καταθέσει έφεση, παραπέμποντας την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Παραγουάης (APF), Ρόμπερτ Χάρισον, χαρακτήρισε την ανακοίνωση ως ένα «πολύ μεγάλο πλήγμα για εμάς», ενώ ένας δικηγόρος της APF υποστήριξε ότι η υπόθεση θα επηρεάσει τον Τρόβατο και όχι τον σύλλογο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης