Η Αυστρία αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι απέναντι στην Ουκρανία, με έπαθλο τη δεύτερη θέση στον Γ’ όμιλο του Euro 2020.

Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες του Φόντα επικράτησαν τη Δευτέρα στο Βουκουρέστι με 1-0 της ομάδας του Σεφτσένκο, στην αυλαία των ομίλων, κι έτσι κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, παίρνοντας το εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αυστριακοί, οι οποίοι στη φάση των νοκ-άουτ θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία, πήραν το «τρίποντο» πρόκρισης χάρη στο γκολ του Μπαουμγκάρτνερ στο 21′. Στον αντίποδα η Ουκρανία έμεινε στην τρίτη θέση και πλέον περιμένει να δει αν θα είναι ανάμεσα στις καλύτερες τρίτες για να προκριθεί.

 

Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες στη δεύτερη θέση πριν τον σημερινό αγώνα, με την Ουκρανία όμως να υπερέχει (λόγω καλύτερης επίθεσης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό υποχρέωσε τους Αυστριακούς να μπουν πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τους αντιπάλους τους να επιλέγουν έναν πιο παθητικό ρόλο.

Οι παίκτες του Φράνκο Φόντα δεν δημιούργησαν κάποια κλασική ευκαιρία στο πρώτο 20λεπτο, κέρδισαν όμως αρκετές «στημένες» μπάλες γύρω από την περιοχή του Μπούστσαν και σε μία από αυτές, στο 21΄, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με προβολή του Μπαουμγκάρτνερ, μετά από κόρνερ του Αλάμπα. Ο σκόρερ αποχώρησε λίγο αργότερα, καθώς δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι και φάνηκε να ζαλίζεται.

Το γκολ που δέχτηκαν δεν «ξύπνησε» τους Ουκρανούς κι έτσι η Αυστρία συνέχισε να ελέγχει το ματς, αν και απειλήθηκε με ισοφάριση στο 29΄, όταν ο Μπάχμαν απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Σαπαρένκο και στη συνέχεια ο Γιαρμολένκο δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα στην επαναφορά για να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 37΄ ο Μπούστσαν έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Λάιμερ, ενώ στο 42΄ ο Αρναούτοβιτς έχασε μοναδική ευκαιρία, πλασάροντας πολύ άστοχα από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους δεν έπιασε καλά το σουτ από το ημικύκλιο, ενώ μάλιστα είχε άπλετο χώρο μπροστά του, κι έτσι η Ουκρανία έμεινε «ζωντανή», με τις τελικές στο ημίχρονο να είναι 13-1!

Η ομάδα του Αντρέι Σεφτσένκο δεν είχε πολλές επιλογές στη συνέχεια, καθώς έπρεπε να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, που θα της έδινε την πρόκριση. Οι Αυστριακοί οπισθοχώρησαν σχετικά, αλλά δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, με εξαίρεση ένα παρ΄ολίγον αυτογκόλ του Λάινερ στο 61΄ (έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Μπάχμαν).

Οι Ουκρανοί δεν είχαν ιδέες στην επίθεση, οι Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ ήταν απομονωμένοι, οι αλλαγές δεν βοήθησαν και η Αυστρία κράτησε σχετικά εύκολα τη νίκη-πρόκριση, αφού το διαγώνιο σουτ του Γιάρεμτσουκ στο 87΄ ήταν πολύ άστοχο.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρέι Σεφτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο (85΄ Μπεσέντιν), Σίντορτσουκ, Σαπαρένκο (68΄ Μάρλος), Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο, Μαλινόφσκι (46΄ Τσιγκάνκοφ), Γιάρεμτσουκ

ΑΥΣΤΡΙΑ (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Σλάγκερ, Λάιμερ (72΄ Ιλσάνκερ), Γκρίλιτς, Ζάμπιτσερ, Μπαουμγκάρτνερ (33΄ Σεπφ), Αρναούτοβιτς (90΄ Κάλαϊτζιτς)

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης