Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε στο Μπακού η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ουαλία και την Ελβετία, για τον πρώτο όμιλο του Euro 2020, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Το συγκρότημα του Πέτκοβιτς ήταν καλύτερο, είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο ο Μπέιλ και η… παρέα του κατάφεραν να φρενάρουν την αντίπαλό τους, ξεκινώντας έτσι τη διοργάνωση με έναν πολύτιμο βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ματς του 1ου ομίλου η Ελβετία προηγήθηκε με το γκολ των Μπρελ Εμπολό (49′), αλλά ο Κίφερ Μουρ κατάφερε να ισοφαρίσει για την Ουαλία στο 74ο λεπτό.

 

Η ομάδα του Πέτκοβιτς κυριάρχησε στο ματς απέναντι στους Ουαλούς που είχαν παραταχθεί για να παίξουν  μαζική άμυνα και να προσπαθήσουν ν’ απειλήσουν με αντεπιθέσεις, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Ντάνιελ Τζέιμς και Γκάρεθ Μπέιλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ελβετοί ειδικά στο πρώτο μέρος, είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς, πίεσαν την βρετανική άμυνα, έχασαν ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Το έκαναν με την έναρξη της επανάληψης και τον κορυφαίο της αναμέτρησης, τον Μπρελ Εμπολό. Επειτα από εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά, ο φορ της Γκλάντμπαχ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, χωρίς ιδιαίτερη πίεση κάνοντας το 0-1.

Στη συνέχεια όμως η Ουαλία «αφυπνίστηκε», άφησε τον παθητικό ρόλο, κέρδισε μέτρα και άρχισε να πιέζει την άμυνα της Ελβετίας, ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης. Το βρήκε στο 74ο λεπτό με κεφαλιά του Κίφερ Μουρ.

Οι Ελβετοί πήραν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και πολιόρκησαν την εστία των Ουαλών, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Μάλιστα στο 85′ ο Μάριο Γκαβράνοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τελικά καταχωρείται ως πρώτος παίκτης στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που το γκολ του ακυρώνεται με τη χρήση του VAR, ως οφσάιντ. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γάλλος Κλεμάν Τουρπέν.

ΟΥΑΛΙΑ (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέφαμ, Μόρελ, Άλεν, Ράμσεϊ (90′ Αμπάντου), Τζέιμς (75′ Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ, Ακάντζι, Εμπαμπού, Ροντρίγκες, Τζάκα, Φρόιλερ, Σακίρι (66′ Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84′ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης