Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Αυτή τη φορά δεν κατάφερε να… ντριμπλάρει τον Χάρο. Το είχε κάνει με επιτυχία αρκετές φορές στο παρελθόν, ωστόσο το πρωί της Τετάρτης, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, περί ου ο λόγος, δεν αναδείχθηκε ο ίδιος νικητής σε αυτή τη μάχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών προδομένος από την καρδιά του, την οποία είχε ταλαιπωρήσει αφάνταστα με την πολυτάραχη ζωή του και τις καταχρήσεις, στις οποίες αρεσκόταν.

Στη λαμπρή του καριέρα γνώρισε μεγάλες πιένες. Αγωνίστηκε σε τελικούς Μουντιάλ, ανέβηκε στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού Έβερεστ (το 1986 στο Μεξικό με την «μπιανκοσελέστε»), ωστόσο το σπουδαιότερο ματς στην καριέρα του «Πίμπε Ντ΄ Όρο» (χρυσό αγόρι) ήταν ένα φιλικό σε ένα… χωριό έξω από τη Νάπολη.

Ένα ματς που έγινε στις λάσπες και για να αγωνιστεί σε αυτό ο Αργεντινός αστέρας πλήρωσε εκατομμύρια από την τσέπη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Το 1984 ο Μαραντόνα, ο οποίος είχε ήδη εξελιχθεί σε αστέρα της Νάπολι, μαθαίνει ότι ένα παιδί είναι άρρωστο στην ευρύτερη περιοχή και χρειάζονται χρήματα για τη θεραπεία του…

Ζητάει να γίνει ένα φιλικό παιχνίδι για την ενίσχυση του μικρού. Άπαντες του το αρνούνται. Τόσο οι «παρτενοπέι» όσο και η FIFA. Παράλληλα είχε να αντιμετωπίσει και την ασφαλιστική του, με την οποία είχε ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο. Αυτό του απαγόρευε ρητά να παίξει υπό τον φόβο ενός τραυματισμού.

Εκείνος ωστόσο τους γράφει όλους εκεί που δεν πιάνει το μελάνι και διοργανώνει ο ίδιος το φιλικό.

Σε αυτό το παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα συγκεντρώνονται 4.000 θεατές. Τον ακολουθούν και οι συμπαίκτες του.

Εντέλει το ματς διεξάγεται σε ένα κάκιστο γήπεδο στην πόλη Ασέρα, σε έναν αγωνιστικό χώρο γεμάτο λάσπη.

Ο ίδιος ο Ντιέγκο παίζει σαν να αγωνίζεται σε τελικό Μουντιάλ. Αργότερα θα δηλώσει: «Ήταν το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό ματς της καριέρας μου».

Φυσικά και ο ίδιος βοηθά την οικογένεια με δικά του χρήματα. Μάλιστα πληρώνει και τη ρήτρα της ασφαλιστικής. Συγκεκριμένα ένα ποσό που αγγίζει τις 12 εκατ. λιρέτες.

Όταν δε τον ρωτούν για την ασφαλιστική, αρκείται να δηλώσει: «Μπορεί να πάει να γαμ…εί».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης